You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Nummerland – leer nummers met Montessori

Nummerland – leer nummers met Montessori

 

Wat leert je kind van deze app:

 • Cijfers 0 t/m 9 herkennen
 • Cijfers schrijven
 • Tellen
 • Hoeveelheid bij de cijfers kennen

Doelgroep: 3 – 5 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

 • Leuke app om cijfers te leren. Je speelt met de aantallen.
 • Tellen met rekenstokken.
 • Schrijfschrift met voorbeeld van schrijfvolgorde en schrijfrichting.
 • Tellen met behulp van stokjes in doosjes.

Min:

 • Niks

De app:

De app biedt 4 onderdelen:

 • Spelen
 • Tekenen
 • Tellen
 • Zandbak

Nummerland-1

Spelen

Kies een cijfer.
Je hoort in het Nederlands het getal en je hoort wat je kan doen in het scherm. Door de plaatjes aan te raken zie je leuke animaties of je hoort het getal bij het plaatje, bijvoorbeeld: “1 kasteel”. Ook zijn er leuke korte spelletjes om te spelen met de aantallen.
Raak Tam aan om het getal te tellen m.b.v. de rekenstok. Raak Tao aan om het getal te schrijven in het schrijfschrift.

Nummerland-3Nummerland-4

Tekenen

Hier kan je vrij tekenen. Kies een kleurtje en teken maar. Moedig je kind aan om hier prachtige cijfers te maken en er foto’s van te maken zodat je straks kan zien hoe mooi je kind heeft geschreven.

Nummerland-2

Tellen

Zet het juiste aantal stokken in iedere doos. Bovenin zie je het aantal stippen per cijfer. Zodra je een stok in de doos hebt geplaatst wordt een van de stippen ingekleurd. Dat is een prettige hulpmiddel om je kind inzicht te geven in het aantal stokken dat nog nodig is in een doos. Als al je stokken op zijn en je hebt ze dus allemaal juist gevuld (je kan gelukkig niet per ongeluk verkeerd vullen), dan hoor je dat je het geheim van 0 hebt ontdekt. 0 betekent niets. Zo leert je kind het principe van 0 = niets.

nummerland-2

Zandbak

Maak een mooie tekening in de zandbak. Dit onderdeel is vooral leuk om samen het schrijven van de cijfers te oefenen. Doe een cijfer voor en moedig je kind aan om het ook te proberen. Met de hark kan je de zandbak weer schoonvegen.

Mijn mening

Dit is een leuke app om de cijfers te oefenen. Vooral het eerste onderdeel “spelen” is erg leuk. Kinderen zijn lekker met de plaatjes aan het spelen en horen steeds de cijfers en het aantal plaatjes bij de cijfers.

Het tellen met de rekenstokken is erg inzichtelijk voor kinderen. Ze zien en horen de aantallen terwijl ze aan het tellen zijn.

Het schrijven in het schrijfschrift van Tao is ook erg prettig. Eerst wordt het schrijven van de cijfer voorgedaan. Daarna kan je kind het overtrekken en ziet je kind daarbij met pijlen de juiste schrijfrichting aangegeven. Leuk dat je kind meerdere kleuren mag kiezen, want zo kan je kind de cijfer wel 7 keer opnieuw oefenen door steeds een andere kleur te gebruiken!

Tellen komt ook erg leuk aan bod m.b.v. de stokjes. De kinderen worden goed geholpen doordat ze niet te veel stokjes in een doos kunnen plaatsen. Ze horen en zien of ze goed bezig zijn of dat ze te veel stokjes in een doos willen plaatsen. Ze zien hier in één oogopslag alle cijfers en de hoeveelheden die erbij horen.

Kinderen leren het concept 0 = niks met deze app.

De app is mooi en aantrekkelijk en biedt ook nog leuke extra’s zoals het vrij tekenen en de zandbak. Deze onderdelen zijn voor jou weer erg handig om samen het schrijven van de cijfers te oefenen. Zo kan je het herkennen, tellen en het schrijven van de cijfers binnen 1 app oefenen.

Deze app is niet stil en blijft je kind aanmoedigen om met de cijfers en plaatjes te spelen om zo te oefenen.

 

Leave a reply