You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Roxie’s Puzzle Adventure – leuke puzzel app voor jong en oud!

Roxie’s Puzzle Adventure – leuke puzzel app voor jong en oud!

 

Wat leert je kind van deze app:

 • Elementen van intelligentie ontwikkelen.
 • Analytisch vermogen ontwikkelen.
 • Bevorderen van praktisch denken.

Doelgroep: 3 – 99 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

 • Leuk voor jong en oud.
 • Keuze uit veel verschillende aantal puzzelstukjes.
 • iPadversie biedt meer puzzelstukken dan de iPhone versie
 • Je krijgt kort het geheel te zien.
 • Puzzelstukken worden groter wanneer je ze aanraakt.
 • In- en uitzoomen.
 • Plaatjes spreken vooral de wat oudere kinderen aan.
 • Maximaal 5 verschillende gebruikers aanmaken.

Min:

 • Proces van aantal gebruikte puzzelstukken is niet goed zichtbaar.

De app:

De app biedt 16 puzzels verpakt in een landkaart. Je speelt steeds een deel van de kaart vrij en zo kan je weer een puzzel maken. De rest van de kaart is bedekt door mist. Je zal eerst een vrije puzzel moeten oplossen om de mist weer iets op te laten trekken.
Op de kaart zie je ook gelijk de puzzels die je al hebt opgelost. Je ziet hoeveel sterren je hebt verdiend en hoeveel puzzelstukken je hebt gebruikt.

Roxie's-Puzzle-Adventure-2Roxie's-Puzzle-Adventure-5

Bij iedere puzzel kan je kiezen met hoeveel puzzelstukken je wilt spelen en of je de puzzels gelijk goed gedraaid wil hebben wanneer je ze aanraakt of dat je ze lekker door de war wil hebben en je de stukken ook zelf goed moet draaien.

Het aantal sterren wat je per puzzel kan verdienen heeft te maken met het aantal puzzelstukken. Pas vanaf 40 puzzelstukken verdien je 2 sterren. Heel jonge kinderen kunnen dus geen 3 sterren verdienen met maar 6 of 12 puzzelstukken.

Roxie's-Puzzle-Adventure-3

Mijn mening

De app is leuk voor jong en oud. Je kan bij iedere puzzel kiezen tussen 6 en 260 puzzelstukjes op de iPad en 130 puzzelstukjes op de iPhone.
Het leuke is dat je per puzzel kan kiezen met hoeveel puzzelstukjes je wilt spelen.
Voor jonge kinderen kan je kiezen uit: 6,12,15,24 en 35 stukken.
Voor meer uitdaging kies je uit: 40,54,70,77,96,104 en 126 stukken.
Kan je al goed puzzelen? Kies dan uit: 150,160,187,216,228 en 260 stukken.
De iPhone versie heeft maar 130 stukken als maximum.

Wat fijn dat je bij iedere puzzel eerst even het geheel ziet. Kijk goed en kijk snel, want na een seconde gaan alle stukken uit elkaar!

Het prettige aan deze app is dat wanneer je een puzzelstuk aanraakt het gelijk groter wordt zodat je er beter naar kan kijken. Dat maakt het wel erg prettig.
Ook klikt het puzzelstuk automatisch vast wanneer je het op de juiste plek plaatst. Dat geeft je wel een prima bevestiging dat je goed zit.

Je kan in en uitzoomen wat het puzzelen met veel stukjes wel prettig maakt.

Roxie's-Puzzle-Adventure-4

De app ziet er mooi uit. Het is zo getekend dat het net lijkt of je op de grond aan het puzzelen was.
De puzzels zijn vooral aantrekkelijk voor de wat oudere kinderen. Het zijn geen standaard schattige figuurtjes zoals je in de meeste kinderapps ziet. Dat maakt deze app dus ook zo goed geschikt voor alle leeftijden.
Ook jonge kinderen kunnen deze puzzels goed waarderen, vooral wanneer ze deze app in combinatie spelen met de app Roxie’s a-MAZE-ing Vacation Adventures waarbij ze onder andere met een auto over deze getekende kaarten hebben gereden.
Je kan maximaal 5 gebruikers aanmaken met de app. Plezier voor de hele familie dus! Tenzij jullie met 6 personen zijn…..
Wat ik wel jammer vind is dat wanneer je een puzzel met 6 stukken hebt gespeeld, je dat op de kaart zal blijven zien ook al heb je het daarna met 15 stukken uitgespeeld. Het verandert pas weer wanneer je dezelfde puzzel met minimaal 40 stukken hebt afgemaakt. Zo ontneem je vooral jonge kinderen de kans om hun proces te zien.

Leave a reply