You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

SOS paard verdwenen

SOS paard verdwenen

 

Wat leert je kind:

  • Over de manege en de verzorging van paarden
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Doelgroep: 10 – 12 jaar

Titel: SOS paard verdwenen

Schrijver: Netty van Kaathoven
Uitgeverij: Clavis

Bol.com

Het boek

Dit boek is deel 1 van de serie “De paardenmeiden”. Het gaat over drie vriendinnen die helemaal weg zijn van paarden. Ze doen alles samen en gaan ook samen naar de manege.

Een van hun lievelingspaarden Wendo wordt te oud en gaat met pensioen. Wel mag hij lekker op de manege blijven, omdat hij al die jaren trouw zijn best heeft gedaan op de manege.
Maar in de praktijk pakt het anders uit. Wendo is de leider van de paarden en nu mag hij niet meer meedoen met de lessen. Hij wordt er chagrijnig van en oogt helemaal niet gelukkig! Als hij dan ook nog eens op een dag verdwijnt……

Dan staan de paardenmeiden voor moeilijkheden:

  • Waar is Wendo?
  • Wat is nu het beste voor Wendo en hoe kunnen ze hem helpen?
  • Een van de vriendinnetjes moet kiezen. Blijft ze bij haar moeder wonen of gaat ze met haar vader mee naar Drenthe?

Mijn mening

Op zich ben ik geen fan van paarden. Ik weet er helemaal niets van af anders dan dat je op paarden kan rijden. Toch wilde ik dit boek graag lezen om te zien of ik het leuk zou vinden. Ook leek het me handig om mensen te kunnen adviseren over dit boek als ze me vragen wat leuke boeken voor echte paardenmeiden zijn.
Ik heb dit boek met veel plezier en spanning gelezen en ik heb zelfs nog het een en ander over de verzorging van paarden geleerd.
Het boek begon al snel met allerlei paardentermen waar ik nog nooit van had gehoord, maar gelukkig stond er achterin het boek een woordenlijst waarin de woorden werden uitgelegd. Zelfs voor een leek als ik was het allemaal wel goed te volgen!

Het boek gaat inderdaad vooral over paarden en de passie voor paarden, maar toch worden er ook andere levenservaringen aangekaart zoals een scheiding binnen het gezin en de vriendschap tussen deze vriendinnen.

Ik denk dat zelfs ik wel zin heb in deel 2 uit deze serie. Dan kan ik me voorstellen dat kinderen met passie voor paarden zeker weten van dit boek en misschien zelfs van deze hele serie zullen genieten.

Leave a reply