You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Troovie – GRATIS speurtocht voor kinderen

Troovie – GRATIS speurtocht voor kinderen

Wat leert je kind van deze educatieve app?

 • Samenwerken
 • Je kan verschillende soorten leerstof in een speurtocht verwerken, zoals rekenen, taal, enz.

Doelgroep:

4 tot 12 jaar.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Plus

 • Speurtocht is gelijk geweldig! Kan (bijna) niet misgaan!
 • Leuk en gemakkelijk voor een kinderfeestje.
 • Maak een speelse wandeling.
 • Leuke lessen verpakt in een speurtocht.
 • Biedt enorm veel mogelijkheden.
 • Een speurtocht maken is simpel.
 • App zelf biedt genoeg interactie.
 • App geeft aan dat een ander het apparaat mag vasthouden.
 • Probeer de app GRATIS.

Min

 • Niets.

De app:

Met deze app zet je een leuke speurtocht uit voor kinderen. Kinderen kunnen daarna met het apparaat de speurtocht spelen.

Kies eerst een avontuur voor je speurtocht. Kies uit:

 • Monstervangers (gratis)
 • Schatzoekers (je kan kiezen uit 3 koopversies van €1,99, €2,69 of €2,99)

troovie-2troovie-1

Met de gratis versie van Monstervangers kan je een speurtocht van maximaal 30 minuten uitzetten. Wil je een langere speurtocht kunnen maken dan kan je voor €0,99 een MEGA versie kopen. Je krijgt dan ook gelijk 8 nieuwe opdrachten voor het monsteravontuur.

Stel in hoeveel kinderen en volwassenen met de speurtocht aan de slag zullen gaan en begin met het maken van de speurtocht.
Een speurtocht maken is zeer simpel. Je plaatst een beginpunt met de blauwe markeerpunt. Daarna ga je lopen.
Op verschillende plekken, bijvoorbeeld na een kruispunt stel je een markeerpunt om de route uit te stippelen. Met tussenpozen maak je de opdrachten aan door het kladblokje aan te raken.
Het lopen is een optie, maar hoeft natuurlijk niet! Je kunt namelijk ook lekker vanuit je luie stoel een route maken. Je beweegt daarvoor gewoon het vizier over de kaart en plaatst de punten waar je wilt.

troovie-6

Links bovenin het scherm zie je een blauwe zoomknop. Raak die steeds aan om je groene cirkel op de juiste plek op de kaart te krijgen waar je bent. Is je cirkel rood dan moet je nog wat stappen lopen om een juiste plek te vinden zodat je kladblokje blauw wordt en je dus een opdracht aan kan maken of dat je markeerpunt blauw wordt en je dus een punt in je route aan kan maken.

Je kan een eigen opdracht bedenken of een opdracht gebruiken die bij de speurtocht hoort. Er zijn verschillende soorten opdrachten om uit te kiezen, zoals een doe-opdracht, een vraag, een foto maken of een opdracht binnen een bepaalde tijd uitvoeren.

troovie-3troovie-4

Speurtocht spelen

Als je een speurtocht hebt gemaakt kunnen de kinderen ermee aan de slag.
De kinderen krijgen eerst een leuk introfilmpje te zien om ze in sfeer te brengen.

Daarna volgen de kinderen de monsterwijzer om de route te zoeken en te volgen. Op de verschillende punten van de route krijgen kinderen steeds een leuke opdracht van de app. Zo heeft de monstermachine wel genoeg energie nodig om te werken. Daarvoor moeten de kinderen monsterbatterijen zoeken. Door met het apparaat in de omgeving te zoeken vinden ze de batterijen die ze nodig hebben om verder te kunnen.

troovie-10troovie-8

Tijdens de speurtocht krijgen kinderen regelmatig te horen en te zien dat ze het apparaat moeten doorgeven. Zo komt elk kind een keer aan de beurt om het apparaat vast te houden en op zoek te gaan met de monsterwijzer en de opdrachten.

Tijdens het lopen ontvangen de kinderen de opdrachten die je hebt aangemaakt en kunnen ze ermee aan de slag.
Natuurlijk moeten de kinderen ook nog de opdrachten van de app zelf uitvoeren. In dit geval moeten de monsters worden gevangen.

troovie-11

Mijn mening

Ik vind deze app echt geweldig! Wat een leuke wijze om een prachtige speurtocht te maken.
De interactie tussen de kinderen met de app, de opdrachten die je hebt gemaakt en de omgeving maken de speurtocht al gelijk tot een geslaagd geheel.

Bij een speurtocht denk je waarschijnlijk gelijk aan een kinderfeestje. Ik ook! Je kan zo al gelijk een activiteit van minimaal 30 minuten maken in thema monsters of piraten. Geen gedoe met stoepkrijt of opdrachtkaarten die wegwaaien. Alles gebeurt met de app. Heb je volgende maand weer een kinderfeestje voor je jongste/oudste? Dan gebruik je dezelfde speurtocht toch nog een keer!

Heb je zin in een leuke wandeling met de kinderen in de vakantie? Met deze app kan je de wandeling gelijk nog leuker maken door je aan te passen aan hun belevingswereld. Ze spelen graag en monsters en piraten vinden kinderen vaak geweldig!

Denk ook eens aan de mogelijkheden voor het onderwijs. Maak een speurtocht om de kinderen spreekwoorden en gezegden op een leuke wijze aan te leren.

troovie-12 troovie-13

Wat dacht je van een geweldige “monster”rekenles?! Leg vooraf in de klas uit dat kinderen steeds antwoord op de sommen moeten geven door foto’s te maken.
Hoeveel is 2+3 ? Kinderen moeten dan een foto van 5 kinderen, 5 blokjes, enz. maken. Geen kind die dan geen zin heeft in rekenen denk ik dan.
Je kan natuurlijk ook één van de andere opdrachten hiervoor kiezen. Het hoeft niet alleen met foto’s maken.

Als je in mogelijkheden denkt dan kan je deze app voor een boel lessen inzetten. Je maakt de les 1x door een speurtocht aan te maken en je kan het elk jaar weer gebruiken.

Een speurtocht maken is enorm simpel. Je hebt het zo gemaakt. De app zelf biedt genoeg interactie en kleine opdrachten voor de kinderen, zoals het zoeken van de batterijen en het zoeken van de monsters. Daarnaast kan je alle kanten op met je speurtocht door het zelf mogen bedenken van de opdrachten.

Kinderen maken ook geen ruzie over het vasthouden van het apparaat, omdat de app steeds zelf aangeeft wanneer je het moet doorgeven.
Deze app is zeker weten een aanrader! Heb je binnenkort een activiteit met kinderen? Probeer deze app dan zeker uit! De app is gratis te downloaden dus je kan zelf zien of je het wat vindt. Wil je meer opties en langere speurtochten, dan kan je eenmalig een in-app aankoop doen.

Bekijk de website van de makers van “DE speurtocht app voor kinderen”.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

 

 

Leave a reply