You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Diep in de jungle – Aan het einde van de wereld

Diep in de jungle – Aan het einde van de wereld

Wat leert je kind:

  • Over de jungle
  • Algemene kennis
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Doelgroep: Vanaf 8 jaar

Titel: Diep in de jungle – Aan het einde van de wereld
Schrijver: Ellen Labrecque

Uitgeverij: nbd biblion

Het boek
Het boek hoort bij de makkelijk lezen-serie “Lees-mij!”.
Deze boeken zijn geschreven op een makkelijker leesniveau en woordgebruik is eenvoudig.
Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden achter in het boek uitgelegd in een woordenlijst. Elk boek uit de serie gaat over 1 onderwerp.

Het boek laat o.a. zien en legt uit waar we jungles vinden, waarom we er zo weinig over weten en de  verschillende lagen van de jungle.

diep-in-de-jungle-3  diep-in-de-jungle-1

Het boek heeft een mooie verdeling. Op de  linkerpagina’s staan de teksten bij de hoofdstukken en op de rechterpagina’s een prachtige foto en een klein stukje tekst met een “weetje”.
Er staat ook steeds een foto op de linkerpagina’s bij de tekst. De foto neemt de helft van de pagina in beslag.

Mijn mening
Het boek is erg aantrekkelijk voor kinderen. Er valt veel te zien over de wereld met mooie en grote foto’s. Dit boek nodigt uit om erin te bladeren. De foto’s verleiden kinderen weer tot het lezen van de korte tekst op de pagina’s. Zelfs kinderen die niet graag lezen bestuderen de foto’s en lezen de teksten voordat ze het doorhebben.

diep-in-de-jungle-2

Op de linkerpagina’s lees je steeds 7 regels tekst met grote letters. Kinderen die in groep 4 of groep 5 zitten zullen dit boek met veel plezier lezen. Vooral kinderen die erg veel willen weten over de wereld om hen heen, maar niet van enorme lappen tekst houden vol met kleine lettertjes zullen vast erg veel van dit boek genieten. Ze zullen vol plezier dit boek keer op keer lezen om zo alle informatie tot zich te nemen en de foto’s goed te bestuderen.

Ik vind het altijd erg belangrijk dat kinderen niet alleen maar in aanraking komen met verhalende boeken, maar ook met andere soorten zoals in dit geval met informatieve boeken.
Kinderen leren begrippen in samenhang. Denk ook aan woordenschatuitbreiding en zinsbouw en samenhang tussen begrippen leren ontdekken.
Daarnaast leren kinderen natuurlijk over het onderwerp van het boek. In dit geval: de jungle!

Leave a reply