You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Max en Noor op de boerderij

Max en Noor op de boerderij

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door een mama van twee meisjes.

Doelgroep: 0 – 3 jaar
Titel: Max en Noor op de boerderij
Schrijver + illustrator: Jessica Ahlberg
Uitgeverij: Lannoo (België)

Wat leert je kind:

  • Over de (dieren op een) boerderij
  • Vertrouwd raken met boeken
  • Uitbreiding woordenschat
  • Algemene ontwikkeling
  • Herkenbaarheid leefomgeving
  • Oplettendheid en fantasie (herkennen van gekke situaties)
  • Observeren
  • Concentreren

Te koop bij Bol.com

Het verhaal:

Het prentenboek volgt de kinderen Max en Noor, twee vriendjes, die op uitstapje naar de boerderij gaan. Onderweg er naartoe zien ze veel (soms ook rare) dingen. Eenmaal op de boerderij gaan ze op zoek naar een verdwenen biggetje. Op deze zoektocht zien ze van alles, de koeienstal, het kippenhok, maar ook een papegaai en een dansend geitje. Gelukkig vinden ze het biggetje en eindigt het verhaal met een grote picknick.

Max-en-Noor-op-de-boerderij-2

Mijn mening

Max en Noor op de boerderij is een vrolijk prentenboekje, met een Belgisch tintje, aangezien de peuters op schoolreisje lijken te gaan (in België gaan kinderen met 2,5 al naar school). Dit is makkelijk te overkomen, aangezien de rest van het verhaaltje leuk voorleest voor jonge kinderen en de prenten leuke scenario’s portreteert rondom de boerderij. Voor mezelf vind ik het een minder “uitdagend” voor te lezen boek, maar mijn jongste dochter (4 jaar) luistert en kijkt er graag naar, ze ziet elke keer wat nieuws in de plaatjes. Mijn oudste dochter (7 jaar) leest het juist graag voor haar zusje, waardoor zij weer goede oefening in lezen krijgt.

Voor kinderen die leren lezen is dit een leuk boek om het kind zelf te laten lezen.
Er zijn veel verschillende woorden rondom een thema, de boerderij. Door het illustratief gebruik van tekstgrootte leert een kind ook ritmisch te lezen: waar ligt de klemtoon, het herkennen van leestekens en het gebruik ervan. Dit is een stuk minder statisch dan de AVI boekjes.

Leave a reply