You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Woezel & Pip – In de Tovertuin

Woezel & Pip – In de Tovertuin

Wat leert je kind van deze app:

 • Kennis maken met de cijfers (peertjes vangen en verstoppertje)
 • Logisch nadenken (Molletje)
 • Goed kijken naar de plaatjes (verstoppertje)
 • Strategisch zoeken (verloren spulletjes zoeken)

Doelgroep: 3 -6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

Video review

Plus:

 • Mooie app en lekker vrolijk.
 • Woezel en Pip zijn bekende figuren.
 • Simpel te bedienen voor jonge kinderen.
 • Geen reclames. Geen linkjes buiten de app.

Min:

 • Niks

De app

De app gaat over Woezel en Pip in de Tovertuin. In de Tovertuin zijn alle vriendjes aanwezig.
De app biedt 5 spelletjes en ze zijn duidelijk zichtbaar gemaakt m.b.v. het sprankelen van sterretjes en rondjes.
Je kind kan door de hele tuin “swipen” om te zien wat er allemaal te beleven valt.

Hier en daar bewegen de plaatjes om de app levendig te maken. Zo bewegen de wolken, vliegt er een vlinder langs, zijn Woezel en Pip met de bal aan het spelen, enz.

De spelletjes:

 • Molletje: Sleep de plaatjes (de hokjes met de tunnels rechts in het scherm) naar de juiste plek zodat Molletje zijn weg naar boven kan vinden. De mol probeert zich naar boven te graven via de gang die je ziet, maar onderweg kan hij niet verder. Welke kant moet hij op? Sleep het juiste plaatje naar het hokje waar de mol vastloopt.

Woezel-en-Pip-3

 • Peertjes vangen: Vang de peertjes op in de mand. Kies uit level 1,2 of 3. Bij level 1 moet je 15 peren vangen, bij level 2 zijn dat 20 peren en 25 peren voor level 3.
  Vang de peren op door Woezel en Pip te helpen de mand naar de juiste plek te bewegen. Pas op voor de spin! Hij probeert je peertjes af te pakken. Ook laat Tante Perenboom soms cadeautjes vallen. Je verdient hier meer peren mee. Zowel de spin als de cadeautjes komen alleen voor in de hoge levels.

Woezel-en-pip-5

 • Tovertuin race: Race met Woezel of Pip. Pak de botjes. Pas op voor de hindernissen! Probeer de botjes te pakken door Woezel of Pip steeds naar links of rechts te bewegen.

Woezel-en-pip-6

 • Verstoppertje: Kies uit level 1,2 of 3. Bij level 1 moet je 3 plaatjes zoeken, bij level 2 zijn dat 5 plaatjes en 7 plaatjes voor level 3. Op het schoolbord staat welk plaatje je moet zoeken. Raak het juiste plaatje aan en kijk weer naar het schoolbord om te zien wat je nu moet zoeken. Rechts onderin het scherm zie je hoever je al bent met de opdracht.

Woezel-en-pip-7

 • Spiegeltje aan de muur: Maak een foto van jezelf en versier je eigen foto.

Woezel-en-Pip-2

 • Woezel en Pip zijn hun spulletjes kwijt. Kan jij ze helpen zoeken. Bovenaan zie je de spulletjes die ze kwijt zijn.

Woezel-en-pip-8

Je kan bij alle spelletjes vooraf kiezen uit drie levels. Je kan tijdens het spelen ook nog wisselen van level. Erg handig wanneer je kind een spel te makkelijk of te moeilijk vindt.

Woezel-en-pip-4

Mijn mening

De app ziet er mooi uit en valt al gauw bij kinderen in de smaak, omdat Woezel en Pip toch al best bekende figuren zijn. Ze zijn te zien op televisie en er zijn veel leuke kinderboeken, knuffels, puzzels, enz. van ze op de markt.

De app is simpel om te bedienen. Zodra je kind de app opstart komt je kind in de Tovertuin. Daar kan je kind de tuin bewonderen en uit de 5 spelletjes kiezen. Links onder in het scherm is het hondenhok waarmee je kind de app kan bedienen. Je kind kan terug naar de Tovertuin, het muziek uitzetten en een nieuwe level kiezen (als het in een spel zit).

De app bevat geen gesproken of geschreven taal voor de kinderen. In het informatiescherm staat wel het een en ander voor de ouders, maar daar worden kinderen niet mee lastig gevallen en er zijn ook geen links die buiten de app leiden. Wanneer je de app voor het eerst opstart staat het muziek uit. Je kind begint in alle rust in de Tovertuin. Je kind kan ervoor kiezen om het zo te laten of om het muziekje alsnog aan te zetten. Het is een vrolijk muziekje. De app is dus kindvriendelijk!

Ik vind het mollenspel een leuke oefening voor kinderen om te oefenen met logisch nadenken. Je kind moet goed naar de plaatjes kijken en de plek waar de mol zojuist is vastgelopen. Je kind wordt gelijk beloond met het goed uitvoeren van de opdracht, omdat de mol dan meteen verder kan graven.
De perenboom vind ik ook een hele leuke oefening. Moedig je kind aan om te tellen terwijl het de peren opvangt. Zo oefent je kind spelenderwijs de telrij. Het geeft niet hoeveel peren je kind heeft gevangen. Je kind wordt toch beloond met een lekker taartje voor Woezel en Pip. Hoe meer peren je kind heeft gevangen hoe lekker de taart eruit ziet.

Het is een leuke app voor jonge kinderen om even lekker met Woezel en Pip te spelen.

 

One Response to Woezel & Pip – In de Tovertuin

Leave a reply