You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mathlingz keersommen en deelsommen

Mathlingz keersommen en deelsommen

Wat leert je kind van deze app:

  • Rekenen: keersommen en deelsommen

Doelgroep: 8 – 12 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

  • Mooie app en lekker vrolijk.
  • Woezel en Pip zijn bekende figuren.
  • Simpel te bedienen voor jonge kinderen.
  • Geen reclames. Geen linkjes buiten de app.

Min:

  • Niks

De app

De app biedt 10 verschillende oefeningen waarmee kinderen de keersommen kunnen oefenen.

mathlingz9 mathlingz8

1. Geef antwoord door de juiste balletjes aan te raken. Je ziet 10 gekleurde veldjes met bijbehorende balletjes. Het lijkt wel op een honderdveld, maar dan anders ingedeeld. Je ziet steeds een keersom. Geef antwoord op de vragen door de balletjes aan te raken.
2. Je ziet hier een soort keersommenbord. Op de meeste plekken staan de antwoorden al ingevuld. Er missen nog een paar antwoorden. Rechts zie je de antwoorden waar je uit kan kiezen. Sleep de juiste antwoorden naar de juiste plekken op het bord. Je kan de sommen uitrekenen door het getal rechts (van een lege hok) keer het getal boven (hetzelfde lege hok) te doen.

mathlingz10mathlingz7

3. Maak de juiste keersom door aan de schijven te draaien. Hier zie je 5×5=30. Dat klopt natuurlijk niet. Maak er een juiste keersom van.
4. Beantwoord de keersommen door de juiste vliegers aan te raken.

mathlingz6mathlingz5

5. Beantwoord de keersommen.
6. Beantwoord de sommen. Het gaat hier om keer- en deelsommen

mathlingz4mathlingz3

7. Reken de keersom uit door eerst twee nieuwe keersommen ervan te maken. Voorbeeld: 15×6 = 10×6=60 + 5×6=30. Dan tel je 60+30 bij elkaar op om 15×6 uit te rekenen.
8. Beantwoord de keersommen. Het gaat hier om grotere keersommen zoals 12×3, 15×4, enz.

mathlingz1mathlingz2

9. Reken de deelsommen uit door er een keersom van te maken.
10. Beantwoord de deelsommen. Het gaat hier om grotere deelsommen dan de deeltafels.

Mijn mening

De app biedt veel verschillende oefeningen voor kinderen om bezig te zijn met vermenigvuldigen en delen. Het zijn handige sommen om te oefenen, omdat deze sommen ook vaak in de rekenboeken aan bod komen.

Rechts in de schermen ziet je kind hoeveel sommen het per opdracht moet beantwoorden. Dit vind ik heel fijn voor kinderen om te zien.

De app daagt kinderen uit om zo snel mogelijk te antwoorden. Je kind verdient 1,2 of 3 sterren per opdracht afhankelijk van hoe lang het over de sommen heeft gedaan. Goed voor het automatiseren dus!

Wel vind ik het jammer dat je kind bij de meeste opdrachten geen herkansing krijgt. Als je kind een som verkeerd beantwoordt krijgt je kind een nieuwe som voorgeschoteld. Liever had ik gezien dat je kind 3 kansen kreeg of zoiets. Nu heeft je kind alleen geleerd dat het fout was, maar geen kans gehad om te leren wat het antwoord dan wel zou moeten zijn.

Leave a reply