You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Zaaipotje knutselen – Elke keer water geven is niet meer nodig.

Zaaipotje knutselen – Elke keer water geven is niet meer nodig.

Met alle moestuinpotjes van de AH zijn we hier thuis in de ban van tuinieren geraakt. Mijn zoontjes hebben vol plezier al hun zaadjes geplant, maar iedere keer water geven gaat wat lastiger. Ze denken er zelf niet aan en dus ben ik degene die iedere keer de plantjes ga verzorgen. Daar heb ik dus wat op bedacht. Ruim een week geleden heb ik mijn eigen potje geknutseld.

DIY-zaaipotje-knutselen

Ik heb een grote zak vol met kleine plastic drinkflesjes die ik niet heb willen weggooien. Nu kon ik ze mooi een tweede leven geven. Om dit te maken heb ik anderhalve fles gebruikt.

Fles 1:

  1. Ik heb een gaatje geprikt in de dop. Daar heb ik een stukje van een bol wol doorheen gehaald. Een deel van de wol hangt naar beneden en een deel blijft in de fles zelf.
  2. Knip de fles in twee delen. Plaats de fles op z’n kop en doe aarde in het onderste deel. Zorg ervoor dat het draad mooi in de aarde zit. Het draad houdt de aarde straks vochtig.
  3. Plant de zaadjes in de aarde.
  4. Plaats het onderste deel van de fles er weer op en plak het vast. Ik heb het nu even met een versiertape gedaan, maar na een paar dagen vervang ik het met duct tape. Dit is even tijdelijk om te zien of het vochtig blijven van de aarde ook echt werkt.

Fles 2:

  1. Knip de fles in twee delen. Je gebruikt alleen het onderste deel.
  2. Doe water in het onderste deel. Plaats de fles met de aarde (op de kop) op het losse, met water gevulde, onderste deel. Zorg ervoor dat het onderste deel van de wol goed in het water hangt. Zo wordt het water omhoog gezogen naar het deel wat nog in de aarde zit en blijft de aarde vochtig.

Na een week kan ik zien dat mijn aarde nog steeds vochtig is en het lijkt te werken. Het is een experiment en ik zal je op de hoogte houden. In elk geval vind ik het een mooie bestemming voor mijn plastic flesjes die ik maar niet wil weggooien.

Leave a reply