You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De verhalen van Opa Eik – boek 1

De verhalen van Opa Eik – boek 1

Doelgroep: 10 jaar en ouder
Titel: De verhalen van Opa Eik
Schrijver: J.L. Badal
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Ontwikkeling van de fantsaie
  • Algemene kennis
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om deel 1 van een nieuwe serie kinderboeken vol fantasie.
Twee kinderen (broer en zus) komen in een wereld terecht waar alles lijkt te kunnen bestaan. Ze waren in het bos verdwaald en kwamen daarbij een lelijke enge heks tegen die alles van ze wilde opeten! Zelfs hun woorden! Daarbij zijn ze zo in paniek geraakt dat ze hebben nagelaten hun redder te helpen ontkomen aan de heks. Ze vinden dat ze dat recht moeten zetten. Ze moeten hun redder, een brandend stuk hout, naar Opa Eik brengen.
Zo begint hun avontuur vol magische wezens, lieve scheppingen en kwaardaardige monsters.

Mijn mening

In het begin moest ik even wennen aan het boek. Er gebeurt enorm veel in het boek en iedere bladzijde biedt weer nieuwe fantastische belevenissen en ontmoetingen.
Eerst vond ik het “Too much!”. Ik vond het allemaal te veel van het goede, maar daarna probeerde ik me in een kind te verplaatsen. Hoe zou ik dit boek hebben gevonden als ik 10 of 11 jaar oud was? Ik wist zeker dat ik het dan allemaal geweldig had gevonden!
Ook dacht ik hoe dit boek zou kunnen zijn voor kinderen die hooguit een hoofdstuk per dag zouden willen lezen. Dan valt er in zo’n hoofdstuk genoeg te beleven om de volgende dag weer verder te willen met het boek. Je raakt als lezer zeker niet verveeld!

Het boek belooft meer. Er komen meer delen aan. Dit is deel 1 van een trilogie. Wel vond ik het erg fijn dat het boek toch een afronding biedt. Je hoeft als lezer dus niet lang in spanning te zitten wachten op deel 2. Wel is het duidelijk dat het verhaal verder zal gaan en dat er meer fantastische figuren aan bod zullen komen. Een aantal figuren worden kort genoemd en beschreven. Zo lijkt het me wel erg leuk om over de Feniks te zullen lezen.

Het einde van het boek was heel verrassend. Het verhaal was afgelopen op blz. 151, maar het boek was nog niet uit. Zo werd ik nog getrakteerd op 2 andere verhalen die toch prima bij de rode draad van het grote verhaal pasten.

Dit boek is heel leuk voor kinderen met een mooie portie aan fantasie. Je maakt kennis met pratende bomen, stenen, dieren enz. Het boek biedt zowel aardige en lieve wezens als kwaadaardige monsters die niets liever willen dan alles en iedereen verslinden. Gelukkig zijn er in het boek meer lieve wezens dan de kwaadaardige monsters!

 

Leave a reply