You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Botel Bibalo

Botel Bibalo

Doelgroep: 6 – 8 jaar
Titel: Botel Bibalo
Schrijver: Vivian den Hollander
Illustrator: Juliette de Wit
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Wat “botel” betekent
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Dit boek is deel drie in de boekenserie “Botel Bibalo”.

Bart en Bibi wonen met hun vader op een schip. Dat is heel bijzonder want het schip is een botel. Dat betekent dat er vaak gasten blijven logeren tegen betaling. Een soort hotel, maar dan op een schip. Bart en Bibi zijn broer en zus. Ze helpen hun vader Carlo zoveel mogelijk mee in het botel.

Het gaat heel goed met het botel. Ze zijn aardig volgeboekt, alleen doet de oude kapitein Jaap Vis vaak heel lastig tegen ze over het botel. Ze noemen hem “de hangsnor”, maar ze kunnen hem beter “de brombeer” noemen omdat hij zo vaak moppert.

Wanneer er twee studenten een plekje bij het botel boeken, gaat het allemaal niet meer zo soepeltjes. Zal hun vader zijn vergunning voor het botel kwijtraken? Waarom probeert de oude kapitein ervoor te zorgen dat Botel Bibalo sluit?

botel-Bibalo2

Mijn mening

Het boek is goed te lezen als je de eerste twee delen nog niet kent. Ik heb deel 1 en 2 nog niet gelezen en vond dit deel prima te lezen zonder voorkennis van de andere delen.

De moeder van Bart en Bibi was niet aanwezig in dit verhaal. Ze was in het buitenland aan het werk. Ik weet dus niet of ze in de voorgaande delen wel een rol had gespeeld.

Het boek is in een gezellige en vrolijke sfeer geschreven. Het gaat vooral over Bart en Bibi en hun leven op het botel. Pas later in het verhaal wordt het lastig en is het maar de vraag of hun vader het botel wel kan houden.

Er zijn veel tekeningen in het boek wat wel handig is wanneer je aan het voorlezen bent. De tekeningen zijn erg leuk en zeker de moeite waard om naar te kijken tijdens het (voor)lezen.

botel-Bibalo3

Het verhaal is zo geschreven dat je er vlot doorheen leest. Ik had het boek dan ook best snel uit. Natuurlijk is het niet voor mij als doelgroep geschreven, maar ik denk dat kinderen er ook lekker doorheen kunnen lezen.

Leave a reply