You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De zoon van Artan – Het geheim van de draak

De zoon van Artan – Het geheim van de draak

Doelgroep: Vanaf 10 jaar

Titel: De zoon van Artan – Het geheim van de draak
Schrijver: Guido Kees
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401433822

Wat leert je kind:

  • Kennis maken met het leven in de middeleeuwen
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Stimuleren van de fantasie

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om deel 1 van een historische serie kinderboeken over de zoon van een ridder. Het verhaal speelt zich af in de middeleeuwen.

Het boek heeft 207 bladzijden en biedt geen illustraties bij de tekst. Wel begint ieder hoofdstuk met een afbeelding zodat je weet over wie het hoofdstuk zal gaan. Als je een draak ziet weet je dat je over Artan gaat lezen, het kasteel staat voor Linde, een wolfspoot voor Cara en een hoefijzer voor Friso.

Artans vader is de burchtheer en omdat er een draak is verschenen in zijn gebied, gaat hij op zoek naar de draak om zijn mensen te beschermen. Hij keert niet meer terug.
AL snel duikt zijn oom op. In zijn vaders afwezigheid biedt zijn oom zijn hulp aan.
Artan wil weten wat er met zijn vader is gebeurd. Hij wil op zoek gaan naar de draak. Zal het hem lukken om de draak te vinden? Wil zijn oom echt helpen of heeft hij andere plannen? Moet hij bang zijn voor de bosheks? Wanneer de problemen zich opstapelen leer je je echte vrienden en vijanden kennen!

Mijn mening

Ik heb heerlijk genoten van het boek. Ik houd wel van verhalen die zich in de geschiedenis afspelen. Dit boek geeft je een mooie indruk van de middeleeuwen. Je leert hoe de relaties tussen de mensen in die tijd waren. Je merkt hoe almachtig burchtheren en diens kinderen waren en hoe afhankelijk de mensen waren van hun heersers. Je leest hoe er gedacht werd over de bossen als bezit van de burchtheer.

Het verhaal Is heel prettig en overzichtelijk geschreven. Het leest heel fijn en vlot. Het is lekker spannend en je voelt helemaal mee met Artan.

Het boek lijkt me ook wel geschikt als voorleesboek. De hoofdstukken zijn niet zo lang waardoor je steeds een stukje voor kan lezen. Elk hoofdstuk is lekker spannend en je beleeft het verhaal van verschillende kanten.

Gelukkig is deel 2 ook al uit, want ik wil graag weten hoe het avontuur verder gaat!

Leave a reply