You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Sterren & planeten – wondere wereld

Sterren & planeten – wondere wereld

Doelgroep: 5 jaar en ouder
Titel: Sterren & planeten
Schrijver + Illustrator: Mack van Gageldonk
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij
ISBN: 9789044829976

Wat leert je kind:

 • De aarde, de zon en de maan
 • De sterrenhemel, sterrenbeelden, kometen, meteoren, poollicht en zonsverduistering
 • Ons zonnestelsel en de verschillende planeten
 • Het heelal, de Melkweg, andere sterren, planeten en nevels
 • De ruimtevaart, raketten en astronauten, naar de maan, ruimtestation en naar Mars en verder
 • Leesplezier
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip

Het boek

Het is een informatief boek speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar. Het hoort bij de serie informatieve prentenboeken van Clavis informatief. Het boek en alle andere boeken uit deze serie zitten vol met prachtige foto’s en leuke tekeningen en allerlei weetjes en uitleg bij de plaatjes en foto’s.
Deze boeken sluiten heel goed aan bij leergierige kinderen. Ze kijken hun ogen uit bij de foto’s en leren best veel met de informatieve teksten.
Alle boeken uit deze serie hebben dezelfde indeling en maken dat kinderen precies weten wat er gaat gebeuren en wat ze kunnen verwachten bij het (voor)lezen uit deze boeken.

Elk hoofdstuk bestaat uit 2 bladzijden. Bovenaan staat waar het hoofdstuk over gaat. Daaronder krijg je een foto te zien van het onderwerp met daaronder een stukje informatie.

Daarnaast krijg je een mengeling van een foto met een tekening. Dit spreekt kinderen altijd heel erg aan. Het trekt hun aandacht en vaak willen ze er ook even over praten.
Het hoofdstuk eindigt met een vraag. Wijs het juiste antwoord aan op de plaatjes.

Alle onderwerpen komen op deze wijze aan bod. Kinderen vinden deze werkwijze heel fijn en het is heel vertrouwd.

Het boek is verdeeld in een aantal hoofdonderwerpen:

 • De aarde
 • Ons zonnestelsel
 • Het heelal
 • De ruimtevaart

Ieder onderwerp biedt weer verschillende leerzame hoofdstukken.

Mijn mening

Dit boek is echt heel erg leuk voor kinderen. Het gaat over de ruimte, planeten en sterren. Dat spreekt vaak tot de fantasie van kinderen en het is erg leerzaam.
De foto’s zijn echt heel erg mooi voor kinderen om naar te kijken terwijl je aan het voorlezen bent. De foto’s laten de onderwerpen ook altijd erg duidelijk zien.

De teksten zijn leerzaam en het taalgebruik past heel goed bij kinderen. Op een duidelijke wijze leren de kinderen over bossen, bomen en bosdieren.
Lees ook mijn beschrijving bij de andere boeken van deze serie:

Een hoofdstuk is niet zo lang. Zelf lees ik iedere avond één of meer hoofdstukken voor voordat de kinderen naar bed gaan. Nu mijn jongste zoontje wat ouder is (8 jaar) wil hij om en om een hoofdstuk voorlezen. Hij wil zo oefenen voor zijn AVI niveau (hij oefent op school op AVI M6). Op deze wijze gaan deze boeken heel lang mee. Eerst worden ze als ze jong zijn hier graag uit voorgelezen. Later willen ze er zelf uit voorlezen. De andere boeken zijn heel leuk om ieder jaar te herhalen. Denk aan de Zonnige zomer in de zomer, Van sprookjesbomen tot scharrelaars in de herfst, enz. Dit is echt een hele leuke serie om samen met je kind(eren) te lezen.

Leave a reply