You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Van sprookjesbomen tot scharrelaars

Van sprookjesbomen tot scharrelaars

Doelgroep: vanaf 3 jaar
Titel: Van sprookjesbomen tot scharrelaars
Schrijver + Illustrator: Mack van Gageldonk
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Te koop bij Bol.com

van-sprookjesbomen-tot-scharrelaars-2

Het boek

Elk hoofdstuk bestaat uit twee bladzijden. Het begint steeds met een prachtige foto om naar te kijken. Daaronder krijg je een klein stukje informatieve tekst waarmee je kind meer informatie krijgt over het onderwerp en de foto.
Op de rechterbladzijde valt veel te beleven met behulp van de illustraties. De illustraties op de rechterbladzijden bestaan steeds uit een mix van foto’s en tekeningen. Het effect is mooi! Hier staat ook een stukje tekst behorend bij de illustraties op deze bladzijde.
Eelk hoofdstuk eindigt met een leuke (korte) opdracht.

van-sprookjesbomen-tot-scharrelaars-1

Mijn mening

Dit is echt een leuk boek om met je kind te lezen of aan je kind voor te lezen.
De informatieve teksten zijn erg leerzaam en nodigen uit om er samen verder over te praten. Je kind heeft hier de kans om erbij te vertellen wat het al weet van het onderwerp.
Ook nodigen de foto’s uit om erover na te denken, te vertellen of te vragen.
De onderwerpen uit dit boek sluiten prima aan bij wat kinderen leuk vinden en tijdens het wandelen tegen komen. Het boek past heel goed bij de belevingswereld van een kind.

De hoofdstukken eindigen steeds met leuke korte opdrachten. Hier moet ik iedere keer twee kinderen in toom houden en ze om de beurt laten antwoorden. Dit is dan steeds weer een mooi leermoment om mijn jongens te leren samenwerken. De oudste mag de opdrachten voorlezen. De ene keer mag de jongste antwoorden en de andere keer mag de oudste antwoorden. Ook stellen ze vragen aan elkaar over de opdrachten. Zo is er een opdracht waarop je een aantal dieren ziet die zich voorbereiden op hun winterslaap. Het boek vraagt welke dieren het zijn. De jongste was aan de beurt om te antwoorden. Daarna mocht de oudste, omdat hij ook met de opdracht aan de slag wilde, een zinnetje over een dier verzinnen en de jongste moest dan bedenken welk dier het was. Je kan dus ook erg leuke spelletjes met dit boek doen met kinderen.

van-sprookjesbomen-tot-scharrelaars-3

Dit boek past absoluut bij ons. Wij zijn in de herfst en winter veel binnen, omdat wij niet zo van regen en kou houden, maar dit boek motiveert ons om toch op pad te gaan! Lekker een regenjas met regenlaarzen aan, een warme sjaal om en gewoon op zoek gaan in de natuur!

Bekijk ook mijn review van De zonnige zomer  en De vrolijke Lente van dezelfde serie.

Tips:

Leave a reply