You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De vrolijke lente – Leerzaam kinderboek

De vrolijke lente – Leerzaam kinderboek

 

 

Wat leert je kind:

  • Wat er gebeurt in de lente met de dieren en de natuur.
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Titel: De vrolijke lente
Schrijver + Illustrator: Mack van Gageldonk
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

de-vrolijke-lente-2

Doelgroep: vanaf 4 jaar

Het boek

Elk hoofdstuk bestaat uit twee bladzijden. Het begint steeds met een prachtige foto om naar te kijken. Daaronder krijg je een klein stukje informatieve tekst waarmee je kind meer informatie krijgt over het onderwerp en de foto.
Op de rechterbladzijde valt veel te beleven met behulp van de illustraties. De illustraties op de rechterbladzijden bestaan steeds uit een mix van foto’s en tekeningen. Het effect is mooi! Hier staat ook een stukje tekst behorend bij de illustraties op deze bladzijde.
Het hoofdstuk eindigt steeds met een leuke (korte) opdracht.

de-vrolijke-lente-4bol

Mijn mening

Dit is echt een leuk boek om met je kind te lezen of aan je kind voor te lezen.
De informatieve teksten zijn erg leerzaam en nodigen uit om er samen verder over te praten. Je kind heeft hier de kans om erbij te vertellen wat het al weet van het onderwerp.
Ook nodigen de foto’s uit om erover na te denken, te vertellen of te vragen. Zo weet mijn zoontje van 6 jaar erg veel te benoemen tijdens het fietsen of het rijden in de auto.
Hij wijst naar de bloesembomen die nu weer beginnen met hun bloeiproces, naar de narcissen in het gras en hij kijkt iedere dag in de tuin om te zien of zijn bollen alweer omhoog beginnen te komen. Dankzij dit boek at hij laatst zelfs boontjes, terwijl hij dat nog nooit heeft willen eten!

de-vrolijke-lente-3

De hoofdstukken eindigen steeds met leuke korte opdrachten. Hier moet ik steeds twee kinderen in toom houden en ze om de beurt laten antwoorden. Mijn oudste zoon kan al best goed lezen. Zodra ik aan een nieuw hoofdstuk begin leest hij gelijk stilletjes de opdracht, omdat hij het liefst zo snel mogelijk de opdracht wil doen. Dit is dan steeds weer een mooi leermoment om mijn jongens te leren samenwerken. Ze mogen steeds om de beurt en moeten op hun beurt wachten.

Dit boek past absoluut bij ons. Wij zijn in de herfst en winter veel binnen, omdat wij niet zo van regen en kou houden, maar zodra we de zon zien gaan we op stap. Het maakt dan helemaal niet uit waarheen: het strand, het bos, fietstochtje, dierentuin, kinderboerderij, enz. Het leuke is dat de kinderen zien wat ze met het boek hebben geleerd en dat is wel bijzonder.

Bekijk ook mijn review van De zonnige zomer van dezelfde serie.

Tips:

Leave a reply