You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het dikke bosboek – informatief prentenboek voor jonge kinderen

Het dikke bosboek – informatief prentenboek voor jonge kinderen

Doelgroep: 5 jaar en ouder

Titel: Het dikke bosboek
Schrijver + Illustrator: Mack van Gageldonk
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Wat leert je kind:

 • Van alles over het bos en de dieren in het bos
 • De seizoenen in het bos
 • Bossen en bomen in andere landen
 • Leesplezier
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een lekker dik boek met prachtige foto’s en plaatjes en leuke, korte informatieve teksten.
Ik ben fan van deze serie informatieve prentenboeken en als je mijn andere beschrijvingen van deze boeken hebt gelezen dan ben je al helemaal bekend met de opbouw ervan.
Alle boeken hebben dezelfde indeling en maken dat kinderen precies weten wat er gaat gebeuren en wat ze kunnen verwachten. Heel fijn en zeer vertrouwd voor kinderen.
Elk hoofdstuk bestaat uit 2 bladzijden. Op de linkerbladzijde heb je steeds een mooie en grote foto over het onderwerp. Daaronder staat dan een stukje tekst. Op de rechterbladzijde heb je een mooie combinatie van foto en tekeningen.

Het-dikke-bosboek-3Het-dikke-bosboek-2

Aan het einde van ieder hoofdstuk staat een leuke opdracht die snel en makkelijk uit te voeren is voor jonge kinderen. Kinderen vinden deze opdrachten echt heel erg leuk en herhaling vinden ze helemaal niet erg. Ze zullen er keer op keer van blijven genieten.

Het boek is onderverdeeld in onderwerpen:

 • Het bos
 • De bomen
 • De bosbewoners
 • Seizoenen
 • Wereldbossen

Ieder onderwerp biedt weer verschillende leerzame hoofdstukken.

Mijn mening

Deze leerzame prentenboeken van Mack zijn echt heel erg leuk. Ik kan ze je van harte aanraden. Het zijn mooie boeken om uit voor te lezen aan kinderen. Terwijl jij voorleest kijken ze hun ogen uit en genieten ze van de leuke illustraties bij de foto’s. Er gaat een wereld open voor kinderen en ze zullen door deze boeken ook anders kijken naar hun omgeving. Zo zullen kinderen bij een wandeling in het bos ineens iets ontdekken wat je hebt voorgelezen en daar beter naar kijken. Het boek noemt de verschillende soorten bomen. Dikke kans dat je kind nu per boom in het bos bekijkt welke soort het is.

De teksten zijn leerzaam en het taalgebruik past heel goed bij kinderen. Op een duidelijke wijze leren de kinderen over bossen, bomen en bosdieren.
Lees ook mijn beschrijving bij de andere boeken van deze serie:

Een hoofdstuk is niet zo lang. Zelf lees ik iedere avond één of meer hoofdstukken voordat de kinderen naar bed gaan. Elk jaar pak ik dan weer de boeken die op dat moment actueel zijn, zoals herfst, winter, zomer, lente enz. Tussendoor lezen we ook over het weer en de verschillende seizoenen. Zo zijn mijn kinderen toch steeds bezig met deze boeken en iedere keer weer staan ze open voor extra informatie bij wat ze al weten.

Leave a reply