You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Juf en Co deel 4 – leuk kinderboek

Juf en Co deel 4 – leuk kinderboek

 

 

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Juf & Co probeer dat maar eens uit te leggen, juf
Schrijver: Rien Broere
Illustrator: Marjolein Hund
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Doelgroep

Vanaf 10 jaar

Ik ben altijd wel op zoek naar voorleesboeken. Mijn jongentjes zijn erg dol op voorgelezen worden en ook op school lees ik de kinderen graag voor.
Een boek over een juf die lekker gek kan doen, dat zal vast in de smaak vallen bij kinderen!

Het verhaal

Het boek gaat over de vriendschap tussen een groepje kinderen en hun band met hun juf. Stan en Lucas zijn beste vrienden. Samen met de meisjes Aysel, Emma en Saimi vormen ze een vriendengroep.
Stan heeft het enorm zwaar. Zijn ouders zijn gescheiden en hij is nu bij zijn vader, maar alles gaat veranderen voor hem. Zijn vader heeft een baan aangenomen in Duitsland en Stan moet een keuze maken. Gaat hij met zijn vader mee en laat hij dus alles achter? Of gaat hij bij zijn moeder wonen en ziet hij zijn vader niet meer? Geen prettig vooruitzicht dus.
Lucas snapt maar niet wat er met Stan aan de hand is. Hij wil niet spelen en hij is altijd boos. Stan wil niet met hem praten. Zelfs de vader van Stan geeft aan dat er een reden is voor zijn gedrag, maar hij vindt dat Stan het zelf moet vertellen.
Gelukkig weten de meisjes een oplossing. Aangezien Stan tot over zijn oren verliefd is op Saimi, is zij de aangewezen persoon om met Stan te praten.

Ondertussen zijn de meisjes druk bezig met hun eigen plan. Ze vinden het zo zielig dat hun juf Greet geen vriend heeft. Ze zal zich vast enorm eenzaam voelen. Geen wonder dat ze doet alsof ze een prinses is en door de kinderen in de klas verwend wil worden. Ze gaan een vriend voor haar regelen.
Als ze ontdekken dat Stan een groot probleem heeft, komen ze met een superplan! Ze koppelen hun juf aan de vader van Stan en klaar is Kees! Dan zal de verhuizing vast niet doorgaan! Hoe laat je twee mensen verliefd worden op elkaar? Zal hun plan werken?

Mijn mening

Een boek over een juf die gekke dingen doet, dat vindt ieder kind toch wel grappig?

Het boek is wel lekker herkenbaar, kinderen zijn altijd geneigd hun juf aan een nieuwe liefde te helpen, in sommige gevallen doen ze het zelfs als de juf al verliefd, verloofd en getrouwd is!

Het boek is erg prettig geschreven en als lezer lees je er lekker makkelijk doorheen.
Zelf vind ik de kinderen een grotere rol spelen dan de juf. Dat maakt het boek juist leuker vind ik.
Het gaat vooral om de problemen die de kinderen willen oplossen en de wijze waarop ze het proberen.

Het boek raakt een aantal moeilijke onderwerpen waarover je samen zou kunnen doorpraten na bijvoorbeeld het voorlezen. Zo is Stan erg verdrietig omdat zijn vader gaat verhuizen en hij moet kiezen wat hij wil gaan doen. Bij zijn vader of bij zijn moeder gaan wonen? Emma ontdekt wat dementie is en wordt steeds door haar oma voor een ander aangezien.

Wil je een voorproefje? Dat kan! Op de website van Rien Broere kun je een fragment uit het boek lezen.

Leave a reply