You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Schrijf-doeboek ik leer schrijven van maan roos vis – boekreview

Schrijf-doeboek ik leer schrijven van maan roos vis – boekreview

Ook nu weer geen leesboek, maar een doeboek.
Vaak zie ik bij de Zeeman of bij een witte boekwinkel allerlei doeboekjes waarmee kinderen lekker kunnen oefenen. Het probleem daarbij is dat ik vaak zie dat de letters niet correct zijn. Daarom ben ik ook zo blij met dit boek. In dit werkboekje staan de schrijfletters die kinderen op school ook aangeboden krijgen. Schrijven is een motorische vaardigheid. Hoe vaker je kind oefent, hoe soepeler het gaat.

Het boek

Het boek biedt een duidelijke structuur. Bovenin zie je om welke letter(s) het gaat met daarnaast een plaatje ter ondersteuning. In de letter staat met een pijl aangegeven waar je moet beginnen en welke richting je op moet. Dit is erg belangrijk, want daar wordt op school ook goed op gelet door de leerkrachten.

Dan begint je kind met de eerste opdracht. Trek de letter(s) over en schrijf daarna de letter(s) een paar keer zelf. Daarna krijgt je kind als opdracht de letters weer over te trekken en daarachter zelf verder te gaan, maar nu moeten de letters op een schrijflijn geschreven worden.

Daarna trekt je kind weer eerst de letter(s) over om vervolgens de letters tussen de juiste lijnen te schrijven. Hierbij oefent je kind om de letters even groot te schrijven, lussen van de letters even lang te maken, enz.

Als laatste krijgt je kind een leuke eindopdracht. Iedere bladzijde heeft een andere eindopdracht.

De volgorde waarin de letters in dit boekje worden aangeboden past bij de volgorde waarin de kinderen op school de letters leren lezen.

Mijn mening

Het boekje ziet er leuk en aantrekkelijk uit en het is erg leuk om er samen uit te werken.
In het boek krijg je als ouder ook nog eens waardevolle tips hoe je jouw kind kan begeleiden bij het schrijven.

De pengreep van je kind is ook enorm belangrijk. In het boek staan twee foto’s om je te laten zien wat een goede pengreep is. Hier krijg je uitleg waar je op moet letten wanneer je kind aan het schrijven is.

Achterin het boek ziet je kind nog eens alle leesletters met daaronder de bijbehorende schrijfletters.

Ik vind het boek echt een aanrader als je thuis samen met je kind wil oefenen met schrijven.

 

 

 

 

 

 

Tips

2 Responses to Schrijf-doeboek ik leer schrijven van maan roos vis – boekreview

  1. Rechts bovenin het scherm zie je als het goed is een Bol.com banner. Daar is het te koop. Je ziet dan gelijk de actuele prijs. Het is ook te koop op de website van Zwijsen.

Leave a reply