You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Jop gaat logeren – leuk kinderboek

Jop gaat logeren – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

 • Wat logeren is en wat je dan doet
 • Leesplezier
 • Taalontwikkeling
 • Uitbreiding woordenschat
 • Leesbegrip
 • Kennis maken met nieuwe situaties
 • Stimuleren van de fantasie
 • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Jop gaat logeren
Schrijver + Illustrator: Esther Naalden
Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Doelgroep: vanaf 2 jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen mijn oudste zoon 2 jaar was, vond ik het begrip logeren nog zeer eng. Sommige tantes vroegen al wanneer mijn zoontje eens kwam logeren en mijn hart sloeg steeds over! De gedachte aan een nacht mijn zoontje niet zien! Toen mijn zoontje voor het eerst ging logeren was dat bij opa en oma en zij wonen bij ons in de buurt. Binnen een minuut kon ik er voor de deur staan. Nu 2 jaar later is mijn zoontje dol op logeren. Regelmatig vraagt hij of hij bij opa of zijn neef en nichtjes mag logeren. Het komt meestal niet uit, maar hij is er wel dol op! Geen wonder dat hij vaak het boek “Jop gaat logeren” uit de kast pakt.

Het verhaal

Jop gaat bij opa en oma logeren. Hij neemt zijn spulletjes mee in een koffer. Ook neemt hij een cadeautje voor oma mee.
Hij gaat leuke dingen doen met opa en oma, zoals puzzelen en samen boodschappen doen. Zelfs het eten is een feest! Ze eten pannenkoeken.
Voor het slapen gaan, mag Jop eerst in bad. Hij heeft een superleuke dag gehad!

Het boek is erg bijzonder. Het verhaal staat op de eerste twee bladzijdes. Sommige woordjes zijn vervangen door plaatjes. Zo kan je kind dus ook meehelpen bij het voorlezen. De rest van het boek bestaat uit vragen over het verhaal. Op de linkerpagina staat steeds de vraag. Op de rechterpagina staan steeds vier plaatjes waaruit je kind het juiste antwoord mag kiezen. Onder de nieuwe vraag op de daaropvolgende pagina staat steeds het antwoord van de vorige vraag getekend. Zo wordt het juiste antwoord nog eens zichtbaar benadrukt voor de kinderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening

Wat leuk bedacht zeg! Mijn kinderen kunnen nu allebei met mij meelezen. Zowel mijn zoontje van 4 jaar als mijn zoontje van 2 jaar kunnen om de beurt, tijdens het voorlezen, een woordje opzeggen waar zij het plaatje van zien. Ze zijn dan ook zo trots! Ze lezen ook voor! Ook het beantwoorden van de vragen doen ze om en om. Zelfs mijn zoontje van 2 jaar weet veel juiste antwoorden te geven. Een geweldige oefening voor het begrijpend lezen en dat al voor zulke kleintjes! Geniaal!

Naast het geven van juiste antwoorden behandelen we de vragen ook anders. Als de vraag is: “Bij wie gaat Jop logeren?” vraag ik: “Bij wie zou jij willen logeren?” Zo kunnen mijn kinderen ook geen foute antwoorden geven. Kinderen mogen ook best “out of the box” leren denken. Laat ze maar spelen met hun fantasie!

Dit boek is wel ontzettend leerzaam. Zo weet mijn zoontje van vier aan te wijzen wat half acht is en weet hij te vertellen dat hij eerder naar bed gaat, namelijk om 7 uur.

Tips

 • Lees het boek voor op de dag dat je kind bij opa en oma gaat logeren. Zo weet je kind ook vooraf wat er gaat gebeuren. Als opa en oma dan ook echt gaan puzzelen en pannenkoeken bakken zou het wel ideaal zijn!
 • De apps van Jop, Jop gaat slapenJop gaat eten en Jop’s puzzels  zijn erg leuk en ook educatief.
 • In het boek Welterusten allemaal wenst Jop al zijn vriendjes nog even “welterusten” voordat hij naar bed gaat.
 • Laat je kind leuke kleurplaten van Jop inkleuren.
 • 10 avonturen van Jop en zijn vriendjes is een leuk verjaardagscadeau om te geven aan kinderen.

Leave a reply