You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Welterusten allemaal – leuk kinderboek

Welterusten allemaal – leuk kinderboek

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Welterusten allemaal
Schrijver + Illustrator: Esther Naalden
Uitgeverij: Veltman Uitgevers

Doelgroep: 0 tot 6 jaar

Bijna 7 uur? Mijn kinderen voelen het al aan komen. Ze willen niet naar bed! Ze willen nog eventjes opblijven. Herkenbaar?
Gelukkig heb ik een geheime wapen: voorlezen!

“Als jullie nu beginnen met klaarmaken, de één naar de w.c., de ander moet een schone luier krijgen en allebei naar de badkamer komen om tanden te poetsen, mogen jullie twee boeken uitkiezen!” Dan gaan ze wel! Met plezier kiezen ze dan twee boekjes uit.

Het is zo’n heerlijk moment. Ze kruipen tegen me aan op de bank en luisteren naar het verhaal, bekijken de plaatjes, stellen me vragen en vertellen wat ze zien. Als we klaar zijn rennen ze allebei naar hun bed en gaan ze klaarliggen om ingestopt te worden en hun kusjes te ontvangen. Simpel toch!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

illustraties: © 2011 Esther Naalden, uit Welterusten Allemaal van Esther Naalden.

 

Een poos geleden maakten mijn kinderen kennis met de app Jop gaat slapen. Ze hebben de app met veel plezier gespeeld. Ze spelen het nu zelfs nog. Ook de app Jop gaat eten vinden ze enorm leuk. Toen ze Jop op de kaft van het boek “Welterusten allemaal” zagen, waren ze enorm blij. Ze vinden Jop toch zo geweldig!

Het verhaal

Jop speelt nog op straat, maar hij moet naar bed. Voordat hij gaat slapen wenst hij al zijn vriendjes “welterusten”. De koetjes proberen nog wat tijd te rekken, de schaapjes kletsen nog even, de nijlpaardjes knijpen hun oogjes vast toe. Zo gaat Jop al zijn vriendjes langs. Als laatste krijgen de broertjes en zusjes een heleboel kusjes. Jop gaat vast over al zijn vriendjes dromen.

Op de linkerpagina staat steeds de tekst en rechts zie je het plaatje (paginavullend). Het verhaal is op rijm geschreven.

 

 

 

 

 

 

 

 

illustraties: © 2011 Esther Naalden, uit Welterusten Allemaal van Esther Naalden.

Mijn mening

Het verhaal is op rijm geschreven en dat leest wel lekker voor. Het maakt het ook makkelijker voor mijn zoontjes om zo nu en dan een zin af te maken. In contact komen met rijm is ook nog eens erg goed voor de taalontwikkeling (fonologische ontwikkeling) van kinderen. Ze herkennen woorden met dezelfde klank.

Het boek beloofde al een succes te worden, omdat het over Jop gaat. Mijn kinderen hebben de apps van Jop vele malen met veel plezier gespeeld. Jop als personage had dus al betekenis voor ze.

De plaatjes zijn fantasierijk. De schaapjes hebben andere kleuren dan normaal, de haasjes zien er ook anders uit, zo hebben alle dieren wel iets wat ze anders dan normaal maakt.

Het boek is lekker groot. Dat is erg handig wanneer twee kinderen tegen me aan hangen en samen de plaatjes willen bekijken terwijl ik met het boek op schoot aan het voorlezen ben. Vooral mijn jongste zoon van twee jaar wil alle dieren één voor één aanwijzen om dan te zeggen of het mama, papa, kindje of broertje is.

Als je meerdere boeken van Jop hebt, dan herkent je kind de dieren. Mijn zoontje wijst dan steeds een dier aan en zegt hoe die heet. Grappig hoe hij dus met informatie uit de andere boeken van Jop weet om te gaan en ze dus in dit boek weet te plaatsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

illustraties: © 2011 Esther Naalden, uit Welterusten Allemaal van Esther Naalden.

Tips

  • De apps van Jop, Jop gaat slapenJop gaat eten en Jop’s puzzels  zijn erg leuk en ook educatief.
  • In het boek Jop gaat naar de crèche komen vier van de dieren uit dit boek naar voren en worden ze bij naam genoemd.
  • Laat je kind leuke kleurplaten van Jop inkleuren.

Informatie over het boek:
Het boek is bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar.
ISBN: 978 90 483 0489 9

Leave a reply