You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Saar bij de dokter – boekreview

Saar bij de dokter – boekreview

 

 

Wat leert je kind:

  • Over de dokter.
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Titel: Saar bij de dokter
Schrijver + Illustrator: Pauline Oud
Uitgeverij: Clavis Uitgeverij

Doelgroep: Vanaf 2,5 jaar

Naar de dokter gaan is toch wel bijzonder voor kinderen. Daar ga je (hopelijk) niet zo vaak heen. Ik merk dat mijn zoontjes toch veel interesse hebben in de dokter en wat een dokter doet. Ook ben ik eens mee geweest met de klas van mijn zoontje naar het “Berenhospitaal” waarbij de dokters (studenten) de knuffels gingen onderzoeken. Mijn zoontje heeft daarna wekenlang doktertje gespeeld met de spulletjes die hij had meegekregen.

Saar-bij-de-dokter-3

Het verhaal

Saar en mama gaan naar de dokter. Niet omdat Saar ziek is, maar ter controle van de ontwikkeling van Saar. In de wachtkamer zijn ook andere kinderen aan het spelen. Dan komt de dokter Saar halen.
Saar mag bij een groeimeter staan, ze mag op de weegschaal en op de vertelstoel om over haar eetgewoontes te vertellen. De dokter kijkt ook nog in haar oor en in haar mond. Saar mag daarna een speciale bril opdoen om te laten zien hoe goed ze kan kijken.
Na alle testjes krijgt Saar nog een prik. Saar voelt de prik wel, maar het valt nog best mee en omdat ze zo flink is geweest krijgt ze ook nog een prachtige pleister!
Thuis pakt Saar gelijk haar dokterskoffertje uit de kast en gaat ze heerlijk met haar knuffels spelen. Ze worden allemaal gecontroleerd en krijgen een prikje en een mooie pleister.

Saar-bij-de-dokter-2

Mijn mening

Het boek wordt gelijk geweldig ingeleid. Op de kaft en de eerste pagina zie je allemaal leuke plaatjes met enkele vragen die bij de plaatjes horen.

  • Zie jij het dokterskoffertje van Saar?
  • Welke spullen horen in het koffertje?

In totaal zijn er 6 vragen om zo samen in het verhaal te komen. Ik vind dit toch zo goed! Je leidt het verhaal in door je kind vast op het onderwerp te brengen. Je kind krijgt hier de kans en de vrijheid om alles te vertellen wat het al over het onderwerp weet en als je dan straks het boek gaat behandelen krijgt de nieuwe kennis gelijk een goed plekje in het hoofd bij de al aanwezige kennis!

Het boek heeft een groot formaat. Daar houd ik wel van. Ik lees vaak mijn beide jongens tegelijk voor en dan heb ik het boek op schoot en hangen ze beiden tegen me aan. Dan is een groot formaat erg prettig voor ze om naar te kijken.

Ik vind het fijn om een voorleesboek te hebben met de dokter als onderwerp. Zo kunnen we samen praten over de dokter en wat een dokter zoal doet. Het boek is dan een fijne inleiding voor ons gesprek. Na het boek kunnen mijn zoontjes vertellen over alles wat zij over de dokter weten (eigen ervaring, geleerd op school, gezien op t.v. of door gesprekjes met andere kinderen). Het boek biedt een prima wijze om alle kennis langs te gaan en een plekje te geven.

Tips:

Leave a reply