You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Waar kom ik vandaan – e-book review

Waar kom ik vandaan – e-book review

Wat leert je kind van deze educatieve app:

 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Kennis maken met geschreven taal.
 • Taalontwikkeling.
 • Leren lezen.
 • Leesvaardigheid en luistervaardigheid oefenen.
 • Begrijpend lezen.
 • Concentreren.
 • Goed kijken naar de plaatjes.
 • Stimuleren van de fantasie.
 • Kennis maken met nieuwe situaties.

Doelgroep:

Vanaf 4 jaar.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Van tijd tot tijd vertel ik mijn zoontje over de dag dat hij geboren was, hij vraagt me er ook weleens naar. Natuurlijk was dat een bijzondere dag.
Ik merk dat hij zijn babytijd ook gebruikt om aan te geven dat iets een poos geleden is gebeurd. “Toen ik een baby was zijn we naar het bos geweest”. Dat was dan een jaar geleden ofzo.

 

 

Je kan het boek zelf lezen of je kan ervoor kiezen om te worden voorgelezen. Je kan er zelfs voor kiezen of je zelf de bladzijden om wil slaan, of dat het automatisch moet gebeuren. Lekker handig wanneer je twee jonge kinderen tegen je aan hebt zitten en je ze allebei wil vasthouden terwijl de iPad bij je op schoot ligt.

Tijdens het voorlezen lichten de zinnen op. Zo oefenen de kinderen op een speelse manier hun leesvaardigheid.

Het verhaal

Lisa heeft een zusje gekregen. Ze is net geboren en ligt nu in een wieg. Lisa vraagt zich af of zij ook geboren is. Ze vraagt het aan de buurjongen, mama, papa, opa, buurvrouw, tante en oom. Steeds krijgt ze een ander wonderlijk verhaal. Ze weet niet meer wie ze moet geloven. Dan laat haar oma een foto zien van Lisa toen zij in de wieg lag. Het is hetzelfde wiegje.

 Mijn mening

Het verhaal is erg leuk en vol fantasie.
Mijn zoontje vindt het verhaal geweldig, hij vindt de verschillende verhalen over Lisa’s geboorte erg leuk.

Het is leuk om te zien hoe hij op de verschillende verhalen van de familieleden reageert. We kunnen dan ook veel over het verhaal en de prenten praten. Zo legt hij mij nu uit dat de beschuiten in de prent roze muisjes hebben. Ik vraag hem dan welke kleur muisjes wij hadden gebruikt toen hij geboren was.

Het leuke is wanneer ik hem vraag hoe Lisa nu echt geboren is, dan vertelt ze het verhaal van opa (vliegend op een zwaan). Hij kan dat hele stuk tekst zo uit zijn hoofd vertellen!

Het verhaal daagt hem uit om na te denken en er vragen over te stellen. Daar ben ik dus helemaal blij mee!

[app 560445441]

[appext 510307294]

One Response to Waar kom ik vandaan – e-book review

Leave a reply