You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Fortnite – Hoe word je de beste speler

Fortnite – Hoe word je de beste speler

Doelgroep: Voor Fortnite spelers
Titel: Fortnite – Hoe word je de beste speler
Tekst: Damien Kuhn
Graphics: Morgane Leloup
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000366156 

Wat leert je kind:

 • Tips & trucs voor Fortnite
 • Leer hoe je het juiste wapen gebruikt
 • Tips om te overleven en als laatste over te blijven: Victory Royale!

Te koop bij Bol.com

Mijn zoontjes van 8 en 10 jaar spelen allebei Fortnite Battle Royale. Zelf spelen mijn man en ik Fortnite Save the World.
Heel soms spelen we Battle Royale met de kinderen om ze te helpen bij het behalen van hun tiers, maar ik ben niet zo goed in Battle Royale, dus kunnen ze beter zonder mij spelen. Dan maken ze meer kans op een Victory Royale!

Het boekje

Het boekje doet denken aan een pocket boekje, maar dan is de kaft wel wat steviger.
Het boek behandelt de volgende onderwerpen:

 • Voordat je begint : Uit welke modus kan je kiezen? Denk daarbij aan solo, duo’s en squads. Fortnite Battle Royale kent verschillende seizoenen en een battle pass. Hoe werkt deze battle pass?
 • De kaart: Hoe ziet de kaart eruit? Welke omgevingen zijn er en wat kom je tegen op de verschillende plekken van de kaart? Wat betekent de storm voor het spel en de spelers?
 • Begin van het spel: Waar ga je naartoe? Wil je veel kills maken of wil je het rustig aan doen? Waar kies je voor? Hoe ga jij je voorbereiden om te overleven? Waar gaan de meeste spelers naartoe? Wat ga jij doen wanneer je landt? Hoe kies je de landing als je duo’s of squads speelt? Welke tactieken kan je overdenken?
 • Bevoorrading: Koffers, lama’s, luchtpakketten, automaten en munitiekisten.
 • De gevechtsuitrusting: De verschillende wapens in de speciale kleuren. De explosieven, verzorgings- en beschermingsmiddelen. De hulpmiddelen zoals struiken, trampoline’s, port-a-fort, winkelwagen, kampvuur, enz. Wat is de ideale uitrusting voor Fortnite?
 • De hulpbronnen: Hout, steen en metaal om mee te bouwen.
 • De bouwwerken: Wat zijn de voordelen en nadelen van de drie verschillende materialen? Hoeveel levenspunten krijgt jouw bouwwerk met de verschillende materialen? Hoe lang ben je onbeschermd per materiaal? Hoe ga je jezelf beschermen in het spel? Wat ga je bouwen als je direct onder vuur wordt genomen? Wat bouw je als je meer tijd hebt? Hoe maak je een deur, raam, tent, boog, enz.
 • Gevechten winnen: Om te winnen in een gevecht moet je goed kunnen mikken. Hoe kan je het mikken verbeteren? Welke nadelen zijn er daarbij? Waar moet je aan denken bij het winnen van een duel in een gebouw of in de natuur?

Met screenshots van het spel worden de verschillende onderdelen goed aan je uitgelegd. Hoe ziet de scar eruit, enz.

Meer weten? Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek.

Mijn mening

Toen ik een persbericht zag van dit boekje leek het me leuk om het door mijn zoontjes te laten lezen en hen dan te vragen of ze hier beter van zullen gaan spelen en eerder tier 100 kunnen halen door deze extra kennis.
Ik heb het begin van dit boek aan mijn zoontjes voorgelezen. Mijn oudste zoon van 10 jaar heeft het boekje verder gelezen en een review op zijn computer getypt. Ik zal hieronder zijn review plaatsen.

Mijn zoontje

Fortnite heeft verschillende seizoenen en dan veranderen er steeds dingen. In het boek vertellen ze over hoprocks (stenen waardoor je hoger kan springen) en die zijn er niet meer. De spelmodus Solid gold en explosives bestaan niet meer. Zo kom je zo nu en dan meer dingen in het boek tegen die al verdwenen zijn na de verschillende updates.

Wel handig is de uitleg waar je het best kan landen en de wapen gids.
Maar als er nieuwe wapens komen dan werkt de wapen gids niet echt meer of als er wapens weg gaan.
Als er een nieuw seizoen is zijn er misschien nieuwe plekken die beter zijn dan de plekken in het boek.
Want tegen de tijd dat ik het boek las was het allang een ander seizoen met een grote woestijn. Het boek komt uit seizoen 4 en nu is het al seizoen 7 dus er is al heel veel veranderd!

Extra aanvulling

Hierboven lees je de mening van mijn zoontje. Zelf heb ik ook een paar potjes met mijn zoontjes gespeeld en ben ik dus echt een enorme n00b. Ik vond het wel handig om in het boek te lezen welke plekken er zijn om te landen en wat je daar kan verwachten. Ik vond het erg lastig om zelf zonder voorkennis een plek te kiezen om te landen, omdat ik geen idee had wat me daar te wachten stond.

Omdat ik al wel vaak Save the world had gespeeld kon ik me eenmaal in het spel wel aardig redden en kon ik ook al wel redelijk bouwen. Ik wist al wel hoe ik wapens kon vinden, oppakken en hoe ik aan munitie moest komen, maar ik wist nog niet echt naar welke wapens ik moest uitkijken en welke wapens in welke situaties beter zijn. Dat vind ik wel handig aan dit boekje.
Tijdens het spelen gaven mijn zoontjes me steeds flesjes om te drinken. Ik had niet echt een idee wat ze waren en wat ze deden, maar ik dronk ze omdat ze het zeiden. In dit boekje komen de verschillende drankjes en hun werking aan de orde. De volgende keer weet ik waar ik naar uit moet kijken! Ook zal ik niet meer de appels en paddenstoelen zomaar voorbij rennen!
Dit boek is dan ook meer geschikt voor nieuwe spelers. Hierdoor krijgen ze gelijk de nodige kennis en maken ze meer kans om te winnen vanaf het begin.
Meer ervaren spelers vinden hierin minder nieuwe informatie.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply