You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Blopens fantasy set – blaas je eigen tekening met inkt.

Blopens fantasy set – blaas je eigen tekening met inkt.

Doelgroep

5 tot 12 jaar.
Mijn jongste zoon van 5 had nog wel hier en daar hulp nodig met het klaarmaken van de stiften. Hij kon er hele leuke dingen mee tekenen, maar ook bij het opruimen van de stiften had hij hulp nodig om de stift weer op de juiste plaats in de dop te plaatsen. In de fantasy set zaten mooi sjablonen. Ook bij het gebruiken van de sjablonen hebben jonge kinderen veel hulp nodig. De sjablonen zijn herbruikbaar, maar dat kost wel enige moeite en een kind heeft dan ook een goede motoriek nodig om dit voor elkaar te kunnen krijgen.
Kinderen vanaf 9 jaar kunnen wel helemaal zelfstandig met de volledige set werken.


Wil je meer speelgoed in actie zien? Word lid van mijn Youtubekanaal. Klik op het plaatje hieronder.

youtube-abonneer-button

Wat zijn Blopens?

Blopens van jumbo zijn simpel te gebruiken airbrush stiften. Je kan ze als stiften gebruiken, maar je kan ook de inkt eruit blazen om zo mooie werkjes te maken.
Je kan ze mooi gebruiken met je eigen tekening, maar je kan ook een set met mooie sjablonen erbij kopen.

Mijn mening

Het is heel leuk om te werken met Blopens. Het resultaat ziet er al gauw heel mooi uit.
Ik vind wel dat je jonge kinderen hiermee goed moet begeleiden. Laat ze een verschort dragen en houd er rekening dat hun handen helemaal onder de inkt komen, maar dat is niet erg. Ik vind dat kliederen er nu eenmaal bij hoort wanneer je lekker creatief bezig bent.

Ik vind de kleuren in mijn fantasy set erg mooi, maar ik mis wel de kleur rood! Ik vind dat rood er zeker bij hoort. Ik snap best dat de andere kleuren meer bij fantasie horen, maar rood vind ik nu een typische kleur die kinderen veel willen gebruiken.

Ik vind het heel fijn dat de sjablonen herbruikbaar zijn. Hierdoor hebben kinderen veel langer plezier van het pakket, maar let er wel op dat je jonge kinderen hier veel bij zal moeten helpen. Je kan een kind van 5 of 6 jaar niet deze doos geven en zeggen: “Veel plezier ermee!” Je zal echt moeten helpen bij het uitdrukken en weer indrukken van de sjablonen.

Ik vind het ook nog eens erg leerzaam, omdat kinderen met kleuren kunnen experimenteren. Als je met een gele kleur over blauw blaast, dan ziet je kind een nieuwe kleur ontstaan (kijk maar in het filmpje).
Op een hele leuke en speelse wijze leren kinderen enkele eigenshappen van kleuren.
Blopens lijkt me een leuke verjaardagscadeau voor kinderen. Geef er dan ook een A3 tekenblok bij om prachtige creaties te maken.

 

Leave a reply