You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Toca Life: City

Toca Life: City

Wat leert je kind van deze app:

  • Ontwikkelen van creativiteit
  • Rollenspel spelen en fantasie benutten
  • Goed voor taalontwikkeling (als je twee kinderen laat samen spelen of als je zelf met je kind speelt)

Doelgroep: 3 – 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Plus:

  • Mooie app en lekker vrolijk.
  • “Vrij spelen”. Er is geen doel en er zijn geen regels.
  • Goed te gebruiken voor taalontwikkeling.
  • Kinderen kunnen nu ook hun eigen filmpjes opnemen en zo hun rollenspel omtoveren to filmpjes.

Min:

  • Niks

De app

Met de app speelt je kind in een stad. Je kind speelt een eigen verhaal uit en laat het eigen verhaal tot leven komen.
De app heeft geen doel dat je kind moet bereiken en er zijn geen spelregels. Het biedt je kind “vrij spelen” aan.

In de app zie je allerlei gebouwen. Ze maken korte bewegingen om aan je kind te tonen dat daar wat te beleven valt. Je kind raakt een van de gebouwen aan en kan beginnen met spelen.
Een gebouw is best lang, langer dan het scherm van je iPad of iPhone. Je kind kan dus naar links en naar rechts bewegen.
Rechts onder in het scherm zie je een bordje met poppetjes erop. Door het bordje aan te raken komen er figuren uit de Toca wereld tevoorschijn. Je kind kan uit die figuren kiezen waarmee het wil gaan spelen.
Het spel is best uitgebreid. Je kind kan bijvoorbeeld een kindje kiezen en ermee naar de kapper gaan. Je kind kan het kindje een nieuw kapsel geven of kleuren, enz.

Toca-life-city-5

Je kind kan het figuurtje daarna meenemen om een hapje te gaan eten. Waar heeft je kind zin in? Lekkere noodles of een hapje pizza? Er zijn verschillende eettenten waar je kind uit kan kiezen.

Toca-life-city-4

Lekker winkelen? Dat kan ook! Heeft je kind zin om boodschappen te doen of nieuwe kleren te kopen? Er zijn verschillende winkels in het winkelcentrum.

Toca-life-city-3

Na het shoppen gaat het kindje weer naar huis. Heeft het nog leuke spulletjes gekocht voor het broertje of zusje? Ook in het huis valt er van alles te beleven. Het moestuintje op balkon kan verzorgd worden, even lekker een boekje op de bank lezen of wat te eten klaar maken in de keuken, enz.

Toca-life-city-2

Sinds de update kunnen kinderen nu ook hun eigen animaties maken met de app. Dit is echt een geweldige aanrader! Bekijk hier hoe het werkt.

Mijn mening

Het is een leuke app voor kinderen om lekker mee te spelen. Kinderen kunnen vrij spelen met deze app en dat kan best een verademing zijn. Spelletjes hebben bijna altijd een doel en spelregels en deze app biedt weer eens wat anders.

De app wordt niet snel saai, omdat je kind steeds nieuwe verhalen kan verzinnen en uitspelen met de app. Er valt heel veel te beleven in de app en je kind kan met alle plaatjes in de app spelen.

Ik heb deze app met mijn jongste zoontje van 5 jaar gespeeld en het was erg leuk om hem ermee bezig te zien en te horen. Hij wilde vooral met “opa” spelen. Hij koos een opa figuur en opa ging van alles doen. Hij ging booschappen doen voor de kindjes en hij ging nieuwe kleren kopen. Ook moest opa geld pinnen en naar de kapper gaan. Hij had er een heel verhaal bij en zo zag ik dus de waarde van deze app in voor taalontwikeling.

Als je kind ook met de andere Toca Boca apps speelt, dan herkent je kind wel enkele figuren uit de andere apps. Dat maakt het geheel nog leuker. Je kind speelt met deze figuren, maar nu weer op een andere wijze.

De app is mooi, netjes uitgewerkt en van goede kwaliteit. De eerste keer dat ik deze app speelde kwam ik kleine foutjes tegen. Zo kwamen sommige figuren achter de koelkast te staan en zag je alleen nog maar de benen, maar ik zie nu dat dat is opgelost. Dat vind ik ook zo prettig aan deze app. Toca Boca ounderhoudt zijn apps en als je hier een app van koopt dan weet je zeker dat als er foutjes zijn, dat de app een update krijgt en het snel wordt opgelost, ook blijft het bedrijf de apps doorontwikkelen en komt er weer een update uit met nieuwe inhoud.

Toca Boca maakt leuke kinder apps. De apps gaan iedere keer weer over een ander onderwerp.
Zo kan je kind winkeltje spelen met Toca Store, of lekker met auto’s bezig zijn met Toca Cars, heerlijk bouwen met Toca Builders, de natuur verkennen in Toca Nature, enz.

Leave a reply