You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

In het Bos – De Taalbende

In het Bos – De Taalbende

Doelgroep: 5 – 7 jaar
Titel: In het bos
Schrijvers: Emy Geyskens en Juliëtte Rosenkamp
Illustrator: Bram Zwinnen
Uitgeverij: Bakermat

Wat leert je kind:

 • Lezen op AVI Start niveau
 • Belangstelling krijgen voor boeken.
 • Leesvaardigheid oefenen.
 • Uitbreiding woordenschat.
 • Goed kijken naar de plaatjes.

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek bestaat uit 24 bladzijden.
1 verhaaltje is verdeeld over twee bladzijden. Een verhaaltje begint met een titel gevolgd door 4 korte zinnen. Op de volgende bladzijden staan weer 4 zinnen.
Er zijn 9 verhaaltjes. De verhaaltjes hebben te maken met thema bos.

In-het-Bos---De-Taalbende-2

Dit boek is onderdeel van een boekenreeks met mooie illustraties. De reeks bestaat uit verhalen voor kinderen met een rijke fantasie en informatieve boeken voor kinderen die meer willen weten over de wereld.
De boeken zijn speciaal bedoeld voor kinderen die in het verleden moeite hebben gehad met lezen. Het is bedoeld voor ouders en leerkrachten om kinderen te helpen om meer plezier te krijgen in lezen en beter te leren lezen.

De zinnen hebben geen hoofdletters. Zo leren kinderen lezen in groep 3. Pas in groep 4 komen de hoofdletters aan bod. De woorden zijn klankzuiver. Het zijn dezelfde woorden waarmee kinderen in groep 3 beginnen met lezen. Met uitzondering van de woorden “de”, “je”, “bo” en “na”, maar ja de woorden “de”en “je” komen kinderen ook tegen in de leesboekjes op school in groep 3.

Het boek eindigt met 7 vragen over de tekst. De vragen worden ondersteund door plaatjes.

In-het-Bos---De-Taalbende-1

Mijn mening

Het eerste wat me opvalt aan het boek is de illustratie. De plaatjes zijn echt heel mooi.

De letters “t” en “a” zijn opvallend. Ze zijn anders dan de letters die kinderen tegenkomen in de leesboekjes en werkboekjes van “Veilig leren lezen” (leesmethode) op school. Mijn zoontje moest dan ook erg wennen aan het lezen van deze letters. Ik moet het hem steeds voorzeggen.

De hoodstukken zijn lekker kort. Het gaat steeds om 1 titel en 8 korte zinnen. Je kan dus beginnen met 1 hoofdstuk per dag en dat dan opvoeren naar 2 hoofdstukken per dag (wanneer je ziet dat het leestempo omhoog gaat).

Het boek is al heel goed te gebruiken bij kinderen die net sinds een paar weken begonnen zijn met het leesproces. Wel moet je hulp bieden bij de woorden “de”, “je”, “bo” en “na””. Deze woorden zijn niet klankzuiver en kinderen hebben hierbij in het begin hulp nodig.

Aan het einde van het boekje krijg je leuke vragen. Dit is heel goed om het begrijpend lezen te oefenen.

Dit boekje lijkt me leuk om cadeau te geven aan kinderen die naar groep 3 gaan of in begin groep 3 zitten. Vaak wanneer we onze vrienden vragen wat hun kinderen zouden willen hebben als cadeau voor hun verjaardag vragen ze me om leuke leesoefenboekjes. Dit is dus een boekje wat ik dan cadeau zou doen.

One Response to In het Bos – De Taalbende

 1. Bedankt voor deze mooie recensie over een van de AVI-boekjes uit de serie De Taalbende, geschreven door Emy Geyskens en mij.

  Inmiddels zijn er al twee series van in totaal twintig boekjes verschenen.
  Elk thema bevat twee boekjes; een verhalend en een informatief boekje. Met name de jongens hebben grote interesse in de informatieve boekjes op AVI-niveau.

  Op mijn website http://www.julietterosenkamp.nl en op http://www.leesfee.be zijn alle boekjes te vinden, inclusief een mooi filmpje, waarin enkele hoofdpersonages uit de boekjes de hoofdrol spelen.

  In het najaar verschijnt het eerste voorleesboek, behorende bij deze reeks: Het Grote Wintervoorleesboek.

Leave a reply