You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Olli gaat op reis

Olli gaat op reis

Doelgroep: 2 t/m 6 jaar
Titel: 
Olli gaat op reis
Schrijver + illustrator: Diederikje Bok & Hein Mevissen
Uitgeverij: Leopold

Wat leert je kind:

  • Fantaseren
  • Kennis maken met de wereld en de wereldkaart
  • Algemene kennis

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een prentenboekje over Olli. Olli is nog steeds bekend als mascotte van Feyenoord en Blijdorp.
Het boekje bevat weinig tekst. Het gaat steeds om de zin “Olli gaat naar….” Op de rechterpagina zie je dan steeds hoe Olli verkleed is. Het is dan aan je kind om te raden waar Olli naar toe gaat.
Achter in het boek is een wereldkaart. Daar zie je alle landen die Olli bezocht heeft (voor het geval je er eentje niet wist).

Mijn mening

Hoewel het maar een simpel boekje lijkt, is dit boekje toch zeer populair bij mijn jongens. Ze willen graag van alles weten over de wereld en dit boekje past dus prima bij hun belevingswereld.

Dit boekje moet echt bij je gezin passen. Sommige mensen en hun kinderen zullen snel uitgekeken raken op het boekje, omdat je na een paar keer raden het al wel voor gezien houdt, maar anderen zullen het boekje juist als leidraad gebruiken. Wat weet je kind allemaal over de landen? Zijn jullie er al op vakantie geweest of gaan jullie er juist heen op vakantie en waarom? Sommige vaders en moeders zien de plaatjes juist als een reden om hun kinderen van alles over de landen te vertellen. Waarom eet Olli en zijn vriendjes een lekkere worst? Wie weet rijden deze ouders juist naar Duitsland toe om er eens lekker te gaan winkelen en worst te eten. Hetzelfde met België en de Vlaamse frieten.

Olli-gaat-op-reis1

De plaatjes zijn leuk en beelden de verschillende landen uit. Achter in het boekje zie je de verschillende Olli’s weer afgebeeld bij de juiste landen. Wel vind ik het heel erg jammer dat ervoor is gekozen om Nederland niet af te beelden. Streker nog het ligt in de vouw, waardoor je het zelf niet eens mooi aan kan wijzen. Ik vind dit echt een minpunt, omdat jonge kinderen vooral vanuit hun eigen situatie denken. Om kinderen over de wereld te leren is het goed om altijd eerst met het eigen land te beginnen om dan de andere landen aan te wijzen. Waar ligt Mexico en Japan ten opzichte van Nederland? Dat geeft meer betekenis aan het verkennen van de wereld.

Leave a reply