You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De kindertemmer

De kindertemmer

Doelgroep: 5 – 8 jaar

Titel: De kindertemmer
Schrijver + Illustrator: Jacques Vriens & Kees de Boer
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf, Uitgeverij Unieboek | Het spectrum bv

Wat leert je kind:

  • Wat verwend gedrag is en waar het toe kan leiden.
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Jannie en Kees hebben samen twee kindjes. Ze houden zielsveel van hun kinderen en dat is dan ook gelijk hun valkuil geweest. Ze gaven hun kinderen Quinten en Annabel alles wat hun hartjes begeerden. Ze gaven de kindjes de hele dag door heerlijke hapjes zoals: chips, ijsjes en frikandellen. Daarnaast kregen de kindjes ook hele gave dingen zoals een iPad, een spelcomputer en een koelkast. Zo begonnen de kinderen algauw met hun verwend gedrag. Ze vonden alles stom en ze zeiden zelfs “Dinges” tegen hun ouders. Zo ging hun gedrag van kwaad tot erger. Jannie en Kees begonnen langzaam in te zien dat ze het allemaal verkeerd hadden hedaan. Hun kinderen waren vreselijk! Het werd tijd om hulp in te roepen.

Kindertemmer-1

Mijn mening

Het onderwerp is erg bijzonder. Ieder kind vraagt weleens om iets. Iets lekker, speelgoed of zelfs een tablet. Zelfs de liefste en minst verwende kinderen kunnen zich toch behoorlijk inleven in dit boek.
Dat maakt het boek ook zo mooi. Het is een sprookje van nu. Mensen vertelden elkaar vroeger sprookjes als waarschuwingen. De boodschap werd mooi verpakt in de verhalen. Ga niet in je eentje in het donker de deur uit, enz. Zo is dit dus ook een sprookje om aan onze kinderen voor te lezen. De boodschap van het sprookje: Gedraag je niet verwend!

Het boek heeft een heerlijk formaat om uit voor te lezen. Het is lekker lang en maakt dat er een mooie verdeling mogelijk is tussen illustraties en tekst. De illustraties bestaan dan ook vaak uit twee pagina’s en dat maakt het geheel nog mooier, leuker en aantrekkelijker.
De illustraties passen heel mooi bij het verhaal. Je kan goed aan de ouders zien hoeveel ze van hun kindjes houden en hoeveel zorgen ze zich maken om hun kindjes.
Hoewel de kindjes zich vreselijk gedragen kan je toch aan ze zien dat ze niet gemeen zijn. Hun gedrag is gewoonweg uit de hand gelopen door gebrek aan regels en afspraken.

Het boek is heel leuk en het verhaal is best grappig en ook bijzonder. Pas op voor de Kindertemmer!
Ik vond het effect op mijn jongens erg leuk om te zien. Nog dagenlang heb ik ze tegen elkaar horen zeggen: “Gedraag je niet zo verwend. Straks komt de kindertemmer!”.

Leave a reply