You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het rare verhaal van Professor Staal

Het rare verhaal van Professor Staal

Doelgroep: 4 – 7 jaar

Titel: Het rare verhaal van Professor Staal
Schrijver + illustrator: Hanneke van der Meer
Uitgeverij: Somoiso

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

App

Er is ook een app bij het boek.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Het verhaal

Het verhaal gaat over Professor Staal. Hij houdt niet van wat de wereld te bieden heeft. Hij houdt alleen van staal. Op een dag, tijdens een wandeling rond zijn werkplaats, ziet hij een ballon. Snel gaat hij naar zijn werkplaats en begint te bouwen. Hij doet dat met zoveel enthousiasme dat de spijkers in het rond vliegen. Voorbijgangers moeten zich zelfs uit de voeten maken. Na een paar weken opent hij de deuren van zijn werkplaats. Wat zou hij gebouwd hebben?

Mijn mening

Het is een prachtig verhaal over de gevoelens van de professor. Het begint best droevig vind ik zelf. Hij houdt niet van mensen en niet van dieren. Hij leeft helemaal alleen en eigenlijk houdt hij alleen van staal. Keer op keer zeggen mijn jongens dan ook dat hij dus niet van zichzelf houdt, omdat hij niet van staal is gemaakt.

Het-rare-verhaal-van-Professor-Staal-1

Het verhaal leest lekker. Het is mooi beschreven met mooi gebruik van woorden. Het voelt bijna aan als poëzie. Hier en daar moet ik mijn kinderen enkele woorden uitleggen zoals: kabbelende beekjes, druilerige dag, kuierend mijmeren en nog veel meer.
Ik vind dit helemaal niet erg, ik ben juist blij dat mijn jongens op deze wijze kennis maken met nieuwe woorden. Geweldig!

Het boek oogt heel sierlijk. De verdeling van tekst en woorden maakt het geheel echt heel mooi. Ik vind de plaatjes prachtig waarbij ik het uiterlijk van de professor echt geweldig vind. De illustraties laten heel goed zien hoe hij zich voelt. Hij huppelt met heuse vreugdedansjes in het rond of zit diepgebogen onder het gewicht van zijn verdriet in het gras. Je kan zien dat de illustrator zich heerlijk heeft uitgeleefd en er veel aandacht in heeft gestoken bij het tekenen van de plaatjes.

Mooi boek over het vinden van inspiratie, vasthoudend zijn en het uitvoeren van je droom. Leuk dat je na het lezen ook lekker verder kan gaan met het verhaal door met de app te spelen.

Leave a reply