You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superhelden.nl 3

Superhelden.nl 3

Doelgroep: Vanaf 11 jaar
Titel: Superhelden.nl 3
Schrijver: Marcel van Driel
Uitgeverij: De Fontein

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Dit boek is het vervolg op Superhelden.nl1 en Superhelden.nl2.

In deel 1 werd Iris ontvoerd en naar een eiland genaamd Pala gebracht. Ze werd opgeleid tot superheld in opdracht van Mr. Oz. de baas op het eiland.
Iris ontdekte dat haar broer Justin hier ook was en zelfs heeft weten te ontsnappen. Als Iris ook probeert te ontsnappen, weigert haar broer haar te helpen en stuurt hij haar weer terug naar Pala om voor hem te spioneren.

In deel 2 heeft Iris het ontzettend zwaar op Pala. Haar nachtmerries worden erger en erger en de spionageopdrachten die ze voor haar broer moet uitvoeren zijn ook niet mis.
Alex en Fiber (Marthe) weten zeker dat Iris in contact staat met haar broer en ze proberen haar te betrappen. Het gaat zeer slecht met Iris. Ze kan maar niet uitrusten door al haar nachtmerries en de zwaarste test komt er al snel aan. Ze zal met een enorme achterstand aan de test moeten beginnen. Falen is geen optie!

Deel 3:
Iris is klaar met haar training. Ze heeft het volbracht, maar Mr. Oz is daarbij heel ver gegaan… te ver!
Fiber vraagt Iris om hulp. Zij wilt Mr. Oz vermoorden.
Dan begint Mr. Oz met zijn uiteindelijke meesterplan. Hij plaatst al zijn pionnen (superhelden) en zet ze aan het werk. Ook Iris moet eraan geloven. Weigeren is geen optie, want dan wordt haar beste vriendin YunYun gedood door Mr. Oz.
Justin vecht tegen Mr. Oz om een wereldoorlog te voorkomen. Alex vecht voor Mr. Oz. Hij zegt dat zijn vader het allemaal goed bedoelt en de wereld juist wil behoeden van oorlogen.
En Iris? Wat gaat Iris doen?

Mijn mening

Als je besluit om je kind met deze serie aan het lezen te zetten, zorg er dan wel voor dat je snel aan alle drie de boeken kan komen! De kans is groot dat je kind de boeken zo geweldig vindt dat het alles achter elkaar wilt lezen. Daarbij moet ik je misschien ook waarschuwen dat jij de boeken liever niet zal willen delen met je kind!
Een tip van mij: Begin zelf pas aan een boek als je kind er klaar mee is!
Je zult dit vast gek vinden, maar ik heb nu al te veel tweets van ouders op het internet gezien die deze boeken ook erg verslavend vonden.

Ook nu weer weet de schrijver je in een spannende wereld te gooien. Een zwaarbeveiligde militaire luchtbasis die helemaal niks weet te beginnen tegen kinderen? Klinkt te gek voor woorden, maar geloof me, de schrijver weet het erg spannend en zelfs geloofwaardig over te brengen, je krijgt gewoon medelijden met die arme militairen. Tot en met de laatste bladzijden houdt de schrijver je vast in zijn geweldige gamewereld vol superhelden! Vergeet dus niet om je kind de boeken te laten inleveren wanneer het echt bedtijd is. Straks leest je kind nog stiekem tot een uur of 3 ‘s nachts! Ik spreek uit ervaring, want ik kon dit laatste deel niet wegleggen voordat ik het uit had.

Deze boeken weten een mooi verhaal te mengen met aspecten uit computergames en films. Ik heb zelf ook een keer op internet een verwijzing naar een film moeten opzoeken. Het ging om de auto uit de film “Back to the future”. Ik was de naam van de auto vergeten.

Houdt je kind niet van lezen en heb je al veel boeken geprobeerd? Dan zou deze serie misschien wel de aandacht van je kind kunnen trekken en vasthouden, vooral als je kind wel van computerspelletjes houdt. Het verhaal benadert je kind via zijn interesses.

De serie eindigt mooi en bevredigend, maar toch….. ik zie een kleine opening. Misschien een spin off? Een schrijver met zoveel kennis van verhaallijnen en plots in films weet vast wel een wendig te bedenken!

En… als je kind een boekbespreking gaat houdt over deze boeken. Laat je kind dan vooral contact opnemen met deze schrijver Marcel van Driel, want ik zie op Youtube dat hij zich helemaal inzet voor zijn fans en de kids zelfs succes wenst met filmpjes die ze als inleiding voor hun boekbesprekingen kunnen gebruiken. Dat is toch geweldig!

E-Books

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Leave a reply