You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Superhelden.nl

Superhelden.nl

Doelgroep: Vanaf 11 jaar
Titel: Superhelden.nl
Schrijver: Marcel van Driel
Uitgeverij: De Fontein

Wat leert je kind:

  • Belangstelling krijgen voor boeken.
  • Taalontwikkeling.
  • Uitbreiding woordenschat.
  • Concentreren.
  • Goed kijken naar de plaatjes.
  • Stimuleren van de fantasie.
  • Kennis maken met nieuwe situaties.

Te koop bij Bol.com

Het verhaal

Het verhaal gaat over een computerspel genaamd Superhelden.nl.
Kinderen over de hele wereld spelen het spel. Wat ze niet weten is dat met het spel hun vaardigheden en talenten worden gemeten. De beste en meest talentvolle kinderen worden ontvoerd en naar het eiland Pala gebracht.
Mr. Oz is er de baas en hij leidt daar kinderen tegen hun wil op om zijn superhelden te worden. Ze moeten verschillende zware testen doorstaan. Bij sommige testen zullen ze het zelfs niet eens overleven!
Dan komt het moment waarop ze missies krijgen en dan eindelijk van het eiland af mogen om hun missies te doen. Ontsnappen zit er niet bij. Ze hebben een chip in hun nek. Een druk op de knop door Mr. Oz en er komt gif vrij uit hun chip!
Iris speelt het spel superhelden.nl. Haar broer Justin heeft haar op het spel gewezen voor hij verdween en niks meer van zich liet horen. Mr. Oz heeft zijn zinnen op haar gezet. Hij wil haar koste wat kost hebben. Waarom? Ze heeft een fotografisch geheugen, maar waarom is zij zo bijzonder?
Ze krijgt de ene vreselijke test na de andere voor haar kiezen. Haar keuzes zijn simpel: vechten of vluchten. Vluchten is niet zo simpel, dus zal ze moeten vechten. Erop of eronder! Samen met Marthe en Alex wil ze proberen te ontsnappen, maar eerst moeten ze erachter zien te komen hoe ze hun chip uit kunnen zetten.

Mijn mening

Wat een geweldig boek! Er zijn maar weinig boeken die me zo weten te pakken en vast kunnen houden. Begrijp me niet verkeerd. Ik houd van lezen en ik vind de meeste boeken wel leuk, maar dit boek was echt geweldig!
Al vanaf het begin wist de schrijver me te raken. De reactie van de juf tegen Iris omdat ze er zo zeker van was dat Iris gespiekt had (al haar antwoorden waren de letterlijke zinnen uit het boek) en de vreselijke opmerking over haar broer. Later die avond vond ik het nog steeds vreselijk en was ik nog steeds boos op deze fictieve juf.

Dan komt Mr. Oz in haar leven en moet ze de ene beproeving na de andere zien door te komen. Ze begint eraan om haar broer te redden. De schrijver weet je zo mee te trekken in haar lief en leed. Vooral leed, want ze heeft het heel zwaar.

Ik begon gisteren aan dit boek en al gauw wilde ik niets liever dan dit boek uitlezen. De spanning is enorm en je wilt steeds maar meer en meer. Het verhaal is ook nog lekker lang. Het waren 385 pagina’s op mijn iPad. Ik las het als E-book.
Gelukkig heb ik deel 2 op mijn iPad staan en deel 3 heb ik als papieren versie met een mooie harde kaft, Ik heb voorlopig nog genoeg te lezen en te beleven op het eiland Pala met Iris, Alex en Marthe.

Ik kan dit boek van harte aanraden. Vaak klagen kinderen dat boeken niet echt spannend zijn. Bij dit boek zullen kinderen zeker niet klagen. Vooral de koppeling met de gamewereld maakt dat dit verhaal goed past bij de belevingswereld van veel kinderen.

Houd er wel rekening mee dat de hoofdpersonen in het boek pubers zijn en dat hun taalgebruik soms wat minder netjes is.

Wat ik verder ook enorm grappig vond in het boek was de beschrijving van een personage wiens stem vergeleken werd met een Dalek uit Dr. Who. Dat vond ik wel enorm bijzonder, want laat dat nu net de serie zijn die mijn man en ik momenteel iedere avond op Netflix kijken! Verder kom ik ook veel verwijzingen tegen naar films die ik ook allemaal erg leuk vind.

Als iemand mij vanaf nu zou vragen wat leuke boeken zijn voor een kind vanaf 11 jaar dan zal ik zeker zeggen: Superhelden.nl! Geen twijfel mogelijk!

E-Books

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

 

Leave a reply