You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De raadselachtige ruimte – Accelerati trilogie

De raadselachtige ruimte – Accelerati trilogie

Doelgroep: 10 – 12 jaar

Titel: De raadselachtige ruimte
Schrijver: Neal Shusterman & Eric Elfman
Illustrator: Wouter Tulp
Uitgeverij: van Holkema & Warendorf

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip
  • Kennis maken met nieuwe situaties
  • Stimuleren van de fantasie
  • Bewust worden van eigen mogelijkheden en eigen wensen.

Te koop bij Bol.com

Te koop in iTunes

get-it-on-ibooks

Het verhaal

Het gaat om deel twee in de Accelerati trilogie. Nick Slate en zijn vrienden proberen de machine van Tesla af te maken. In deel 1 heeft Nick Slate een garageverkoop gehouden waarbij hij de voorwerpen van Tesla (hij wist niet dat ze bijzonder waren) heeft verkocht. Alle voorwerpen hebben speciale krachten. Zo was het einde van de wereld dan ook begonnen. Zijn broertje trok met zijn honkbalhandschoen allerlei meteoren uit de lucht. Zo trok hij een enorme allesvernietigde meteoor richting aarde, met als gevolg dat het de einde van de wereld zou zijn bij inslag. Zijn honkbalhandschoen was dus een voorwerp van Tesla, maar het was vermomd als honkbalhandschoen. Gelukkig had zijn vader op het laatste moment met een knuppel (ook weer een voorwerp van Tesla) de meteoor uit zijn rampkoers geslagen en zo de wereld (tijdelijk) gered. Nu proberen Nick Slate en zijn vrienden alle Tesla voorwerpen weer terug te halen. Hij heeft er te veel in zijn onwetendheid verkocht aan mensen tijdens zijn garageverkoop. De Accelerati is een geheime organisatie die ook achter de voorwerpen aanzit. Hoe kan een groepje kinderen deze machtige organisatie voor zijn? Hoe kunnen ze zichzelf beschermen en zo de wereld redden?

Mijn mening

Ook nu weer ben ik begonnen te lezen uit een tweede deel van een serie zonder eerst deel 1 te lezen. Niet zo slim van me, maar dat overkomt me wel vaker. In dit geval vond ik het wel lastiger. Het verhaal speelt zich juist af naar aanleiding van deel 1 en hoewel veel wel wordt uitgelegd blijf ik tijdens het lezen het gevoel houden dat ik hier en daar wat informatie mis omdat ik deel 1 niet heb gelezen.
Toch vind ik het verhaal te spannend om ermee te stoppen en eerst deel 1 te gaan lezen. Ik zal wel later aan deel 1 beginnen (ook al weet ik nu hoe dat zal aflopen).

Het verhaal is heel spannend en dat vind ik wel belangrijk. Ik merk bijvoorbeeld aan mijn zoontje dat hij boeken vooral leuk vindt als er veel actie in zit. Zodra een boek eerst goed ingeleid moet worden en er alleen maar wordt verteld, haakt hij snel af. Hij mag dit boek nog niet lezen, omdat er mensen in doodgaan of worden vermoord (je maakt het niet gruwelijk mee hoor, het wordt heel eenvoudig gemeld). Over een paar jaar (mijn zoontje is nu 7 jaar oud) mag hij het boek wel lezen en ik weet zeker dat hij het heel spannend gaat vinden. Tot en met de laatste zinnen toe blijft het verhaal spannend.

De voorwerpen van Tesla zijn grappig en zorgen voor een mooie dosis aan fantasie. Zo worden katten heel klein gemaakt in een wasdroger en is er later in het boek een kattentornado met een grappige verwijzing naar de film “Sharknado”. Gelukkig gaat het in dit geval alleen maar om chagrijnige katten die uit de tornado komen vliegen.
Een van de vrienden van Nick is in deel 1 doodgegaan en wordt nu kunstmatig in leven gehouden door een accu. Een echte levende dode dus!

Houdt je kind van gekke gebeurtenissen, spannende momenten en bijzondere uitvindingen? Dan is dit een leuk boek voor je kind.

Leave a reply