You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Animate me! Leer animaties maken

Animate me! Leer animaties maken

Wat leert je kind van deze app:

 • Plaatjes animeren

Doelgroep: 4 tot 8 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

De app

De app biedt 3 personages waarmee je animaties kan maken. Animaties maken is heel simpel en al prima te doen voor jonge kinderen vanaf 4 of 5 jaar.
Je ziet de beweegpunten in de personages. Raak één van die punten aan en beweeg het personage. Door de pijl naar rechts aan te raken voeg je een “frame” toe aan je animatie. Door straks al die frames achter elkaar af te spelen heb je een animatie gemaakt. Heel simpel dus, maar erg leuk om te doen en heel leerzaam voor jonge kinderen.

Animate-me-1Animate-me-2

Met behulp van een kort filmpje krijg je te zien hoe je met de app moet werken. De app is dus verder taalloos, want het is duidelijk wat je moet doen.

Tijdens het bewegen zie je ook nog wat je laatste frame was. Dit is handig zodat je kan zien of je beweging niet te klein of juist te groot is.

Mijn mening

Het is een leuke app voor jonge kinderen. Animaties maken met deze app is echt heel simpel. Een kind doet de was!
Met deze app leren kinderen dat een animatie bestaat uit verschillende plaatjes die je achter elkaar speelt. Kinderen maken zelf de verschillende plaatjes door de figuren te bewegen. Verschillende lichaamsdelen van de plaatjes zijn aanraakbaar en kan je van positie veranderen.

De app biedt 3 verschillende personages.

 • worm
 • pinguïn
 • robot

De worm bestaat uit 4 beweegbare onderdelen, de robot uit 8 en de pinguïn uit 9. Hiermee kan de app dus zowel door een kind van 4 jaar gebruikt worden als door een kind van 7 jaar. Voor een kind van 4 jaar raad ik aan om met de worm aan de slag te gaan. Omdat de worm maar uit 4 delen bestaat is dit makkelijker te overzien. De robot en de pinguïn bieden de wat oudere kinderen al meer uitdaging.

Wil je de app eerst GRATIS uitproberen? Dat kan! Hieronder is een link naar de gratis versie.

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

Met de gratis versie kan je kind met de worm aan de gang gaan. Let er wel op dat er in-app aankopen zijn in de gratis versie en dat je jouw apparaat wel kindvriendelijk moet afstellen.

One Response to Animate me! Leer animaties maken

 1. Beste juf Jannie,

  Wellicht kunt u mij uit de brand helpen. Ik heb een boek gekocht over Programmeren in Minecraft.

  Dat gebeurt dan in Python, maar dat zal geen nieuws zijn voor u. Voor mij natuurlijk wel, helaas.

  Ik heb een Mac, maar ook een windows 10 computer.

  Ik doe naar mijn idee precies wat er in dat boek staat, maar ik krijg python en minecraft niet samengevoegd.

  Ik heb de javaversie gekocht.

  Kunt u mij op weg helpen?

  Met vriendelijke groet,

  Bernadet Swanen

Leave a reply