You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Knikkerbaan voor jonge kinderen van Hubelino

Knikkerbaan voor jonge kinderen van Hubelino

Doelgroep: vanaf 4 jaar

Wat is de knikkerbaan van Hubelino?

De knikkerbaan bestaat uit onderdelen die passen op Duplo. Je kan de baan heel erg goed combineren met alle Duplo die je zelf al hebt.
Er zijn verschillende sets te koop waarbij je dus kan kiezen wat het leukst is voor je kind. De verschillende sets kan je goed aanpassen aan jouw situatie. Heb je veel Duplostenen dan kan je één of meerdere sets kopen met alleen maar baanonderdelen. Met behulp van jouw Duplostenen kan je kind de knikkerbaan hoger bouwen waardoor het langer duurt voordat de knikker bij het einde van de baan komt.
Je kind kan steeds bezig blijven met het bouwen van de knikkerbaan. Ook al is je kind klaar en speelt het al met de baan. Je kind kan altijd weer nieuwe ideeën krijgen tijdens het spelen waardoor het de baan makkelijk los kan maken om er weer nieuwe onderdelen aan toe te voegen.

Je kan verschillende sets voor je knikkerbaan kopen bij de webshop Trendyspeelgoed.

Mijn mening

De knikkerbaan is heel leuk om te zien en oefent een grote aantrekkingskracht uit op kinderen. Zelfs oudere kinderen van 7 a 8 jaar spelen nog heel graag met deze knikkerbaan.
Het leuke aan de baan is dat het gecombineerd kan worden met Duplo. Heb je al veel Duplostenen dan kan je heel makkelijk mooie bouwwerken maken waarbij het heel leuk en ook spannend is om te zien hoe de knikkers van boven naar beneden rollen.
De kleuren van de baan zijn ook erg leuk en aantrekkelijk. De baanonderdelen en knikkers bestaan uit verschillende kleuren.

De knikkers zijn best groot en verdwijnen dus niet snel in een keelgat. Ook rolt het daardoor niet snel in kleine hoekjes en gaatjes in je huis en zijn ze na het spelen makkelijker gevonden om weer op te ruimen. Wat ik vooral leuk vind aan de baan is het feit dat je kind er steeds mee bezig kan blijven. Er is geen echte einde anders dan dat je kind na een poos uitgespeeld is en moet eten of wat anders wil gaan doen. Mijn zoontje kan soms heel lang bezig zijn met het bouwen van zijn baan en wanneer hij dan eindelijk klaar is en een paar keer met zijn knikkers heeft gespeeld, bedenkt hij ineens iets anders om te maken en dan begint hij weer opnieuw maar dan om een nieuw idee uit te werken. Deze knikkerbaan past daarom bij veel kinderen. Als een kind meer van het rollen van de knikkers houdt, dan kan het zich daarop concentreren. Houdt een kind meer van bedenken, ontwerpen en uitwerken dan zal het zich vooral bezig houden met het bouwen en herbouwen van de knikkerbaan.

Na het spelen kan je kind heel goed zelf de knikkerbaan opruimen en alles weer in een doos of bak opruimen. Je kind zal het ook niet eens erg vinden dat de baan weer afgebroken wordt, omdat het dan de volgende keer weer nieuwe ideeën kan uitwerken. Dat vind ik wel heel fijn, want zo hoef ik niet een maand lang met een bepaalde baan hier in de woonkamer te zitten.

 

 

 

Leave a reply