You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dweebies – kaartspel voor kinderen

Dweebies – kaartspel voor kinderen

Doelgroep: vanaf 8 jaar, 5 jaar als je, je kind helpt


Wat is Dweebies?

Dweebies is een leuk kaartspel voor kinderen van White Goblin games. Het is een spel voor 2 tot 6 spelers.
In het spel zijn er Dweebies. Op iedere kaart staat een hele leuke Dweebie. Je moet de Dweebies in het spel verzamelen. Degene met de meeste Dweebies wint.
Ik laat je in het filmpje hierboven zien hoe het spel gaat.
Er komt een klein beetje strategie bij kijken. Op de kaarten staan steeds met stipjes aangegeven hoeveel van deze Dweebies in het spel aanwezig zijn. Dat maakt het gelijk heel goed zichtbaar en overzichtelijk voor kinderen.

Dweebies2

Mijn mening

Het is een leuk spel en heel simpel om te spelen. Leuk voor bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, om mee te nemen op vakantie, maar ook als je zo nu en dan eens met je kinderen een leuk spelletje wil doen.

De Dweebies zijn heel leuk en vooral grappig. Het is leuk om de opmerkingen van mijn jongens te horen bij de Dweebies die ze spelen.

Er is goed rekening gehouden met kinderen tijdens het ontwerpen van het spel. In de spelregels staat bijvoorbeeld dat wanneer je een kaart hebt gespeeld je als laatste stap een nieuwe kaart mag pakken en dan is de volgende aan de beurt, maar als je dit vergeet dan mag je daarna alsnog je kaart trekken zodra je eraan denkt. Dit vind ik heel mooi en ook heel goed, want anders wordt er snel gezegd: “Ja jammer dan, dan had je er maar aan moeten denken….”

Tijdens het spelen ben je steeds aan het bedenken hoe groot de kan is dat……
– de kaart die je neer wilt leggen ook bij een ander in de hand kan zitten.
– je de kaart trekt die je neer gaat leggen.
– alle Dweebies blijven liggen zodat je in jouw volgende beurt een hele rij kan pakken.

Dit spel is dus heel goed om te oefenen met kansen inschatten. Gaat dit aan je kind voorbij omdat je kind er nog te jong voor is dan geeft het helemaal niets. Het spel is gewoon heel leuk om te spelen.

Ik vind het altijd belangrijk om met mijn jongens te spelen, omdat ze moeten leren spelen, samen spelen, maar ze moeten ook leren om op een leuke wijze te kunnen winnen en tegen hun verlies te kunnen.
Daarom houd ik ervan om tussendoor eens een spel met ze te spelen. Wanneer er dan vriendjes bij ze komen spelen, kunnen zij ook een leuk spelletje met hun vriendjes spelen en dat biedt zo weer meer spelopties voor ze .

Leave a reply