You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Het eerste nijlpaard op de maan

Het eerste nijlpaard op de maan

Doelgroep: 4 – 8 jaar
Titel: Het eerste nijlpaard op de maan
Schrijver: David Walliams
Illustrator:
 Tony Ross
Uitgeverij: Clavis

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een prentenboek met als motto: “Durf te dromen.”

Voorin heb je een plekje waar je jouw eigen naam kan schrijven. Vooral leuk wanneer je iemand het boek cadeau geeft.

Het verhaal gaat over twee nijlpaarden die de zelfde droom hebben. Ze kennen elkaar niet, ze wonen zelfs niet bij elkaar in de buurt, maar ze willen allebei het eerste nijlpaard op de maan zijn. Het ene nijlpaard is heel erg rijk. Hij heeft zijn eigen ruimtevaartcentrum laten bouwen. Een eitje dus!

Het-eerste-nijlpaard-op-de-maan-1

Maar Sheila….. Tja zij woont in de jungle en besluit haar droom waar te maken. Samen met haar vrienden bouwen ze een ruimteraket van o.a een boomstam en neushoornpoep. En dan? Wie gaat het lukken?

Het-eerste-nijlpaard-op-de-maan-2

Mijn mening

Ik vind het erg leuk dat het boek over “dromen” gaat. Ik vertel mijn kinderen ook heel vaak dat ze hun dromen moeten proberen waar te maken. Ik probeer ze te inspireren om na te denken hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Ik vind dit boek dan ook extra leuk. Nu horen ze het niet alleen van mij, maar komen ze het ook in een leuk boek tegen.

De illustraties zijn leuk en grappig en zijn glanzend bedrukt. De egeltjes zijn erg grappig en lijken een eigen verhaal te leiden binnen het geheel. Hier kan je dan ook leuk over speculeren en fantaseren met de kinderen.

Het einde vind ik behoorlijk verrassend. Ergens vind ik het ook een beetje sneu. Het nijlpaard was dan best onaardig, maar toch vind ik het wel een beetje zielig dat hij zo alleen op de maan achterblijft zonder vervoer terug.

Leave a reply