You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

De kikkerbilletjes van de koning

De kikkerbilletjes van de koning

Doelgroep: Vanaf 7 jaar
Titel: De kikkerbilletjes van de koning
Schrijver: Janneke Schotveld
Illustratoren: Thé Tjong-Khing, Georgien Overwater, Peter-Paul Rauwerda, Linde Faas,  Alex de Wolf, Marieke Nelissen, Lisa van Winsen, Marijke Klompmaker, Annet Schaap, Pyhai, Djenné Fila, Milja Praagman, Martijn van der Linden, Kees de Boer en Marja Meijer
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000364893
ISBN EBOOK: 9789000364909

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Een bundel van leuke sprookjes met een hedendaags tintje. De sprookjes bevatten een mooie mix van onze tijd zoals het internet, bussen, fabrieken, enz en onderdelen uit sprookjes van vroeger, zoals heksen, tovenaars, sprekende kikkers, enz. Het is een bijzondere mix.
Verder doorbreken de verhalen het patroon van prinsessen die lang en gelukkig leven met hun prinsen. Prinsessen worden verliefd en trouwen met andere prinsessen. Getrouwde koningen proberen samen een kindje te krijgen, enz. Er zijn niet alleen ridders, maar ook ridsters. Zo kan een ridster een prins uit de toren komen redden.

Illustratie van Lisa van Winsen © 2018 Van Holkema & Warendorf, De kikkerbilletjes van de koning.

Ik vind dit heel erg leuk als voorleesboek. De verhalen zijn kort genoeg om per keer een verhaal voor te lezen.
De verhalen hebben ook een moraal, zoals: wees tevreden met wat je hebt, luister niet altijd naar anderen je weet zelf beter wat je nodig hebt, kom ook eens vanachter je mobiel, je computer of je tablet vandaan en ga van het leven genieten, enz.

De verschillende verhalen zijn geïllustreerd door verschillende illustratoren. Bovenaan zie je een lijstje met alle illustratoren.

Dit boek is best goed voor je woordenschat. Je komt zelfs moeilijke woorden tegen zoals: gemaal en frêle. Wel zijn de betekenissen eenvoudig uit de tekst te achterhalen.

Benieuwd? Bekijk een inkijkexemplaar (onder het plaatje).

Mijn mening

Dit zijn hele leuke verhalen. Sommige verhalen zijn gebaseerd op bestaande sprookjes, maar zijn nu in een nieuw jasje gestoken.
Zo gaat Klaas Vaak samenwerken met een nieuwe collega, omdat de kinderen van tegenwoordig meer nodig hebben om in slaap te vallen. Heksjes met hoogtevrees hebben speciale bezems nodig en nog meer van zulke sprookjes.

De sprookjes hebben allemaal wel een mooie einde. Geesten met faalangst doen een betere ervaring op en kunnen toch nog drie wensen vervullen en sprookjes van vroeger die eerder niet goed afliepen hebben nu wel een mooiere einde gekregen in dit boek.

Er zijn ook hele leuke nieuwe sprookjes zoals die van de computervrouwtjes. Zonder de computervrouwtjes zouden de computers veel vaker crashen. En Adiba de heks die zo nu en dan de WiFi in de buurt slecht laat werken zodat mensen naar buiten gaan om te genieten van het leven.

Ik vind dit boek echt een aanrader om te gebruiken als voorleesboek. De verhalen zijn leuk en laten de lezers/luisteraars na met een goed gevoel.
Ook leuk om niet de vaste rollen te hebben die je gewend bent. In dit boek kan een prins gered worden door een ridster, kunnen prinsessen trouwen met andere prinsessen en proberen getrouwde koningen samen een kindje te krijgen.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply