You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Mijn lievelingsboek over paarden

Mijn lievelingsboek over paarden

Doelgroep: Voor echte paardenfans
Titel: Mijn lievelingsboek over paarden
Schrijver: Gudrun Braun, Anne Scheller, Anike Hage
illustrator: Anike Hage en Esther von Hacht
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044751598

Wat leert je kind:

  • Over paarden en pony’s
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Het boek

Het boek is speciaal bedoeld voor paardenliefhebbers. Robin houdt van paarden en samen met haar ga je van alles leren en doen over paarden.

Er zijn vijf soorten teksten:

  • Op de manege
  • Paardenweetjes
  • Paardentest
  • Knutselideeën
  • Mijn dagboek

Op de manege
Je leest over de verzorging en het rijden op paarden. Waar moet je op letten bij het poetsen? Je ziet het poetsplan van Robin en de poetsspullen die je nodig hebt.
Wil je weten hoe je moet optomen, opzadelen, opstijgen en afstijgen? Het wordt je uitgelegd in dit boek. Het optomen wordt je zelfs met foto’s uitgelegd. Ook het rijden in stap, draf en galop komt aan bod. Wil je de zitoefeningen voor je balans nog eens doornemen? Ze worden zelfs met foto’s behandeld. Je leest nog veel meer handige dingen zoals in een groep rijden, figuur rijden, hulpen, uitmesten, springen, weidedienst, grondwerk en meer.

Paardenweetjes
Leer leuke en handige feitjes over paarden zoals de paardenfamilie, de verschillende kleuren van een paard, levensloop, de lichaamsdelen en paardentaal
Ook het leiden aan het halster, leven in de wei, paardenrassen, wedstrijd en meer weetjes komen aan bod.

Paardentests
Welke type paard past bij jou? Een manegepony, verzorgpaard of een eigen paard? Hoe goed begrijp jij jouw paard? Welk type ruiter ben jij? Ontdek het met de tests.

Knutselideeen
Robin koopt af en toe van haar zakgeld een hoevenkrabber en een roskam, maar een poetstas is te duur. Ze maakt daarom zelf haar eigen poetstas. Een leuke DIY waarmee je zelf een eigen coole poetstas kan maken.
Als je bij de manege een oude hoefijzer mag hebben kan je daar een fotolijstje of een geluksbrenger mee knutselen. Robin laat je zien hoe je dat kan knutselen.
Wil je paarden kunnen tekenen? Je leert het stapsgewijs in dit boek. Maak ook een leuke potlodenhouder in de vorm van een paard.
Wil je een paardenfeestje houden voor je verjaardag? Maak leuke uitnodigingen, rozetten, naamkaartjes en een eigen springconcours.

Mijn dagboek
Robin schrijft in haar dagboek over haar eerste rijles. Ze is enorm blij! Een keer per week is zo weinig, ze kan echt niet een hele week wachten. Ze gaat daarom meehelpen op de manege wanneer ze de paarden mist. In ruil daarvoor mag ze extra rijden! Wat een geweldige ruil!
Een paardrijles kan ook weleens mis gaan merkt Robin. Soms heb je gewoon je dag niet!
Gelukkig komt haar droom uit bij haar eerste buitenles en buitenrit! Geniet jij met Robin mee?

Een hoofdstuk bestaat steeds uit twee pagina’s. Links bovenin de hoek kan je zien om welke soort tekst het gaat.
Elke tekstsoort is versierd met een eigen gekleurde kader. Dit ziet er natuurlijk heel mooi uit, maar is ook erg overzichtelijk.
Het lettertype verschilt per onderdeel. De titel heeft een andere lettertype dan de rest. De eerste paar regels onder de titel is wat groter gedrukt. De rest van de tekst is gedrukt in een kleiner lettertype (veel kleiner).
De verschillende lijstjes en aantekeningen zien er heel speels uit alsof het allemaal op versierde “notes” is geschreven.

Benieuwd? Bekijk een inkijkexemplaar (onder het plaatje).

Mijn mening

Heel leuk boek om cadeau te geven aan een paardenliefhebber. Een vriendinnetje van mijn zoontje houdt enorm van paarden en ze is binnenkort jarig. Ze zal vast mega blij zijn met dit boek!

Handig boek om alles nog eens na te lezen en beter te snappen. Sommige dingen worden je zelfs met foto’s uitgelegd.
Er zijn veel plaatjes en foto’s in het boek. Dat maakt het allemaal extra aantrekkelijk.

De verschillende DIY’s zorgen voor een extra leuke afwisseling in het geheel.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply