You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Schildpad schat – zoek en vind

Schildpad schat – zoek en vind

Wat leert je kind van deze app:

  • Woordenschat
  • Rekenen optellen en aftrekken t/m 5

Doelgroep: 4 – 12 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app

Met de app help je Tom Turtle bij het zoeken van zijn verloren schatten.

Schildpad-schat---zoek-en-vind-3

De app biedt vijf zoek & vind spelletjes:

  • In de haven: zoek 6 plaatjes
  • Op zee: zoek 6 plaatjes
  • Schatkaart: zoek 6 plaatjes
  • De schatkist: zoek 6 plaatjes
  • Diep in de zee: zoek 6 plaatjes

In de vijf platen kan je ook onderdelen van een puzzel vinden. In het hoofdmenu zie je een schip met een slot. Je kan de vijf puzzelonderdelen in de 5 zoek & vind spelletjes vinden om dit onderdeel vrij te spelen.
Bestuur het schip om de schatten te pakken, maar pas op voor de obstakels! Hoever kom je?

Schildpad-schat---zoek-en-vind-4

Dan is er ook nog een rekendoolhof met 8 levels. Je krijgt een kanonskogel met een getal. Welke som hoort bij de kogel? Breng de kanonskogel naar de schat door de iPad te bewegen.

Schildpad-schat---zoek-en-vind-5

Mijn mening

De app ziet er leuk uit door de mooie illustraties met als thema “piraten”. De app is grotendeels in 2D op het vaarspel na. Dat is in 3D gemaakt.

De app is gemaakt voor verschillende leeftijden, wat maakt dat het door veel kinderen gespeeld kan worden.
De 5 zoek & vind spelletjes kunnen voor verschillende kinderen worden ingezet.

  • Jongere kinderen moeten goed naar de 6 plaatjes kijken en dan op zoek gaan naar de plaatjes in het geheel. Wanneer ze het plaatje hebben gevonden en dat aanraken, krijgen ze het woord bij het plaatje te zien. Hier hebben jonge kinderen die nog niet kunnen lezen niets aan, dit is dan ook meer voor de oudere kinderen die al wel kunnen lezen. Toch is dit onderdeel wel leerzaam voor jonge kinderen. Kinderen leren: gericht kijken, strategisch zoeken en zelf ontdekkingen doen. Wel kan je deze 5 platen goed inzetten om nieuwe woorden te leren, maar dan zul je deze spelletjes samen met je kind moeten doen. Je kan dan naar de plaatjes vragen. Laat je kind steeds opnoemen welke plaatjes het dit keer moet zoeken. Zo kan je ook meteen zien welke woorden je kind nog niet beheerst en help je jouw kind nieuwe woorden te leren.
  • Oudere kinderen kunnen de woorden bij de plaatjes lezen. Bijna alle plaatjes zijn aan te raken en je kind ziet dan steeds welk woord erbij hoort. Dit onderdeel is ook leuk te spelen door alle plaatjes aan te raken om te zien wat erbij staat.

Iedere keer worden er weer nieuwe plaatjes gevraagd, zodat je kind steeds met andere plaatjes en woorden in aanraking komt.

Schildpad-schat---zoek-en-vind-2

Door deze zoek & vind platen te doen kan je ook het vaarspel vrijspelen. Tussen de plaatjes staan puzzelplaatjes. Het vaarspel is eerst op slot en je moet het vrijspelen door de 5 puzzelplaatjes te vinden in de vijf zoek & vind spelletjes.

Schildpad-schat---zoek-en-vind-1

Het vaarspel is heel leuk voor kinderen. Door de iPad te tillen beweeg je het schip van links naar rechts om de objecten te vermijden en de schatten en munten te verzamelen.

Ik vind het rekenspel met het doolhof heel erg leuk. Zonder dat kinderen het echt doorhebben zijn ze lekker aan het rekenen. Bij hun kanonskogel staat een getal en dat is het antwoord van een som. Ze moeten naar de schatkisten kijken en kiezen welke som bij de kanonskogel past. Op een hele leuke wijze zijn ze hier aan het rekenen. Wel vind ik het heel erg jammer dat er niet steeds een andere som wordt ingeladen. Er zijn in totaal 8 levels en ieder level biedt steeds dezelfde sommen en getallen bij de kanonskogel. Ik had het veel nuttiger gevonden wanneer er steeds andere sommen en getallen had gestaan, zodat een kind iedere keer weer opnieuw met een andere som bezig zou zijn.

 

 

Leave a reply