You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ik ben (g)een Sukkel

Ik ben (g)een Sukkel

Doelgroep: vanaf 9 jaar.
Titel: Ik ben (g)een Sukkel
Schrijver: Simon Sukkel met de hulp van Jim Smith
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044734546

Wat leert je kind:

  • Bewustworden van pestgedrag
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Een paperback boek (geen harde kaft). De tekst is gedrukt in een groter lettertype dan normaal en bevat heel veel plaatjes. Het boek is verdeeld in hapbare hoofdstukken.

Ik-ben-(g)een-Sukkel-2

Het verhaal gaat over Simon. Zijn familienaam is Sukkel. Dat vond hij eerder nooit erg, totdat Jonas Jonasovski hem ermee begon te pesten. Jonas drinkt graag Fronkel en boert dan altijd in de oor van Simon. Daarna pest hij Simon met zijn naam.
Simon baalt daar enorm van. Hij vindt zichzelf heel erg kiel. Hij hoort zelfs bij de Kiele Bende. De bende bestaat uit Simon en zijn beste vriend Gozer. Ze spelen dan Ratjoch na (superheld uit een televisieserie).
Nu beginnen de kinderen uit de klas het eens te zijn met Jonas en dat mag niet gebeuren! Simon verzint het ene kiele plan na het andere om zijn reputatie weer te verbeteren. Zal het hem lukken?

Ik-ben-(g)een-Sukkel-1

Mijn mening

Zodra je het boek in handen hebt valt je op wie de schrijver is. Er staat op de kaft: Geschreven door Simon Sukkel met de hulp van Jim Smith.
Mijn zoontje van 8 jaar vond het heel erg bijzonder. “Is er een man die Simon Sukkel heeft? Er staat dat hij het boek heeft geschreven.”
Je voelt dan gelijk wat je van het boek kan verwachten. Leuk en grappig dus.
Achter in het boek staat dan ook meer informatie over Jim Smith. De persoon die het boek heeft nagelezen. Hij laat weten dat hij de beste nalezer van kinderboeken in de hele wereld is. Naast het nalezen van boeken, biedt hij ook een gratis dienst aan: Hij controleert boeken op hun geur!

Moet ik eigenlijk nog meer over het boek vertellen?
Het is dus een leuk boek vol met gekkigheid.

Het verhaal is op zich best simpel en is vooral grappig. Wat ik heel bijzonder aan het boek vond is het feit dat Simon steeds vertelt hoe hij en zijn vriend Gozer een buurvrouw pesten. Ze pesten haar bijna dagelijks en wachten soms wel urenlang om haar te kunnen pesten. Zelf vindt hij het heel erg dat Jonas hem pest, maar zijn eigen pesterij ziet hij alleen maar als kiel zijn.
Op een hele leuke wijze wordt hij later in het boek geconfronteerd met zijn eigen pestgedrag. Hij wordt dan met zijn neus op de feiten gedrukt en het wordt duidelijk dat het helemaal niet kiel is, maar juist enorm sukkelig. Dat vond ik toch wel even mooi. Ik hoop dat als kinderen dit boek lezen ze dan zelf ook aan het denken worden gezet over hun eigen gedrag. Vaak zijn er kinderen die tegen pesten zijn, maar niet eens doorhebben dat hun eigen gedrag ook pesten is. Dat zien ze dan weer meer als plagen of geintjes maken. Zo wordt het dus ook in het boek gebracht, totdat het duidelijk wordt dat het zeker weten pesten is.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply