You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Clip it – Maak leuke werkjes met doppen

Clip it – Maak leuke werkjes met doppen

Doelgroep: vanaf 4 jaar

Wat is Clip it?

Clip it is een doosje met clips. Door allerlei doppen van flessen te bewaren en te verzamelen kan je met de clips leuke knutselwerkjes maken.
Je kan hele leuke werkjes maken met clip it. De clips en doppen zijn weer herbruikbaar omdat je de clips weer makkelijk los kan maken.
Het doosje bevat 50 clips. Je kan per clip twee doppen aan elkaar vast maken.
Clip it is te koop bij de website Trendyspeelgoed.nl klik hier: https://www.trendyspeelgoed.nl/Clip-it.html

Wat leert je kind?

  • Spelen met Clip it is goed voor de fijne motoriek.
  • Ontwikkelen van creativiteit
  • Minder afval produceren door het afval om te toveren tot bruikbaar materiaal

Mijn mening

Ik vind dit heel leuk bedacht. Het helpt wel bij een stukje bewustwording van gebruik van materiaal. Vooral in de warme maanden kopen we snel ergens een flesje drinken en dat eindigt dan in een afvalbak, maar nu draai ik eerst alle doppen los en die bewaar ik in mijn broekzak om thuis bij de clips te bewaren. Vooral mijn jongste zoontje van 6 (die veel van bouwspeelgoed houdt) speelt hier graag mee.
Vandaag had ik voor hem een flesje drinken gekocht en ook hij zei dat ik de dop niet mocht weggooien, omdat hij het kan gebruiken om mee te bouwen.

Ik vind het ook fijn dat je nu leuk bouwmateriaal hebt voor een kleine prijs. Mijn jongste zoontje bouwt graag.
En weer een nieuwe LEGO pakket kost algauw weer een paar tientjes. In dit geval koop je zo’n pakje Clip it en de doppen spaar je zelf wel.

Je kan sommige dopjes leuk verven of beplakken om er bijvoorbeeld mooie ogen of schubben ofzo van te maken. Dat maakt de werkjes dan net weer een stuk mooier.

Als je dan toch al die doppen aan het bewaren bent kan je ook de letters en cijfers op de doppen plakken of schrijven. Dan oefent je kind spelenderwijs met de cijfers en letters.
Leuk en leerzaam dus!

Leave a reply