You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Patchimals – Schrijfoefeningen

Patchimals – Schrijfoefeningen

Wat leert je kind van deze app:

  • Schrijfbewegingen oefenen
  • Eventueel de pengreep oefenen

Doelgroep: 4 – 6 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

googleplay

De app

Hieronder beschrijf ik de spelletjes (oefeningen) in de app.
Er zijn acht oefeningen.

Oefening 1: Trek verticale lijnen. Het trekken van de lijnen gebeurt steeds in een leuke context. Zo stuur je een bij naar de korf, help je een kikker naar een waterlelie, enz.
Je krijgt de lijn te zien die je hebt gemaakt. Iedere keer krijg je nieuwe plaatjes te zien die je uitdagen om een lijn te trekken. Als je geen goeie lijn hebt getrokken mag je het weer opnieuw proberen.

Patchimals---Schrijfoefeningen-4Patchimals---Schrijfoefeningen-3

 

Oefening 2: Trek horizontale lijnen. Ook nu weer verschillen de plaatjes die je uitdagen om een lijn te trekken. Dit is ook het geval bij alle andere oefeningen.

Oefening 3: Trek zigzaglijnen.

Patchimals---Schrijfoefeningen-8Patchimals---Schrijfoefeningen-1

Oefening 4: Trek golvende lijnen.

Oefening 5: Trek spiralen.

Patchimals---Schrijfoefeningen-2Patchimals---Schrijfoefeningen-7

Oefening 6: Trek verschillende figuren over, zoals een ster, een vierkant, enz. De figuren bestaan uit verschillende punten. Je moet bij elk punt pauzeren voordat je de lijn verder kan trekken. Je kan het figuur ook niet in één keer maken. De app stopt je automatisch en je moet dan weer bij de volgende stip starten

Oefening 7: Maak het plaatje af. Je kan deze oefening alleen kiezen als de moeilijkheidsgraad op gemiddeld of moeilijk staat. Als het niveau op makkelijk staat, start deze oefening niet op. Ook nu weer zijn de lijnen die je moet trekken onderverdeeld in verschillende punten, maar je kan wel de lijnen in één keer trekken.

Patchimals---Schrijfoefeningen-10Patchimals---Schrijfoefeningen-6

Oefening 8: Vrij tekenen.

Je kan met de app kiezen uit drie verschillende niveaus. Als je een oefening hebt gekozen blijf je die oefening doen totdat je weer terug gaat naar het hoofdmenu om een nieuwe oefening te kiezen.

In onderstaande filmpje laat ik de app zien. (Je krijgt in totaal vijf verschillende apps te zien)

Mijn mening

De app is in het Engels, maar is prima te gebruiken door Nederlandse kinderen die geen Engels kunnen verstaan of lezen.

Het is een leuke app.
Het is leuk om te zien hoe de dieren de paden volgen van de gemaakte lijnen. Iedere keer wanneer je de opdracht hebt gedaan wordt je beloond met een leuke korte animatie en verschijnen er leuke plaatjes zoals bijvoorbeeld ballonnen, waterbellen, driehoekjes, enz.

Doordat er steeds een leuke situatie te zien is waarbij je de lijnen moet trekken, worden kinderen op een leuke wijze uitgedaagd om de schrijfoefeningen te doen. Kinderen blijven in de gekozen oefeningen zitten wat erg handig is. Ze worden ook iedere keer beloond. Dat maakt dat een kind het leuk vindt om keer op keer de gevraagde lijnen te trekken.

Steeds is te zien welke lijn er van de kinderen wordt verwacht. Een pootje laat iedere keer zien wat de bedoeling is.

Patchimals---Schrijfoefeningen-9

De app is zeer geschikt voor jonge kinderen. Het hoofdmenu is vooral voor volwassenen bedoeld. Stel de moeilijkheidsgraad in. Hiervoor wordt dan eerst gevraagd om een beweging met twee vingers uit te voeren. Aangezien je kind dat toch niet in het Engels kan lezen en begrijpen, garandeert het dat je kind werkt op het door jou aangewezen niveau. Als je eenmaal een oefening hebt gekozen blijft je kind binnen deze oefening. Natuurlijk kan het terug gaan naar het hoofdmenu, maar ook nu moet je eerst op de knop drukken, wachten en nogmaals op de knop drukken. Het duurde eventjes voordat ik het doorhad, dus een kind zal hierdoor waarschijnlijk langer binnen de oefening blijven.

Je kan je kind ook met een stylus aan de gang laten gaan om zo de pengreep te oefenen. Heel handig dus. Een handige app waarmee kinderen alvast schrijfbewegingen kunnen oefenen.

One Response to Patchimals – Schrijfoefeningen

Leave a reply