You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Haak je eigen knuffel met Kids at Work

Haak je eigen knuffel met Kids at Work

Als kind heb ik leren haken, maar verder dan de twee basissteken kwam ik niet.
De afgelopen jaren zag ik steeds leuke knuffels online voorbij komen. Keer op keer keek ik naar al die prachtige knuffels, denkende dat ik ze toch niet zou kunnen haken.
Laatst heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben aan de slag gegaan met een leuk pakketje van Kids at work.
Mijn zoontje wilde ook graag leren haken. Hij moest van mij eerst leren vingerhaken, maar nu hij dat heel goed kan wil hij graag overstappen op het haken met een haaknaald.
We zijn samen aan de slag gegaan met een maak het zelf pakket van een teckel. Hieronder laat ik het aan je zien in een filmpje.

Toen ik de eerste keer in het boekje met de haakpatronen keek leek het me allemaal enorm ingewikkeld. In het boekje stond een link naar een website met de basispatronen.
Dat was enorm prettig, want zo ontdekte ik dat ik de twee basissteken al kende en leerde ik de benaming ervan en de afkortingen die erbij hoorden.
Hiermee begreep ik al heel snel hoe de haakpatronen in het boekje in elkaar zaten en hoe ik het moest lezen.
Het maken van de teckel was dan ook heel gemakkelijk en ook zeker goed te doen voor kinderen.
Het resultaat is al heel snel best mooi.
Wel is het belangrijk dat een kind de twee basissteken redelijk onder de knie heeft.
Mijn zoontje van 8 jaar is nog niet begonnen aan zijn teckel. Hij moet nog steeds wat meer oefenen met deze twee steken voordat hij aan de slag kan gaan met zijn teckel.
Ik vind dit pakketje ideaal om mee te nemen op vakantie. ‘s Avonds en tijdens rustige momenten kan hij nog even rustig oefenen met de haaksteken en zodra hij er klaar voor is kan hij steeds een onderdeel haken.
Dit pakketje is goed voor uren haakplezier!

Leave a reply