You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Dagboek van een modemeisje

Dagboek van een modemeisje

Doelgroep: vanaf 10 jaar.
Titel: Dagboek van een modemeisje
Schrijver: Angie Spady
Illustrator: Channing Everidge
Uitgeverij: Callenbach
ISBN: 9789026621758
ISBN e-book: 978902662165 NUR 283

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het gaat om een leuke serie graphic novel voor tienermeisjes. Het boek is zeer Christelijk van aard en laat zien hoe een Christelijk tienermeisje, met hulp van haar geloof door het leven gaat.
Het boek ziet eruit als een schrift. De tekst is getypt op lijntjes net alsof alles in een schrift is geschreven.
Dat geeft ook het gevoel van het lezen uit een dagboek.

Dagboek-van-een-modemeisje
Illustratie van Channing Everidge © 2016 Van Callenbach, Dagboek van een modemeisje.
Er zijn veel illustraties en hier en daar kom je ook woorden en zinnen tegen die groter en dikker zijn gedrukt.
Omdat het boek over een modemeisje gaat kom je veel leuke ontwerpen tegen.

Dagboek-van-een-modemeisje-3
Illustratie van Channing Everidge © 2016 Van Callenbach, Dagboek van een modemeisje.
God en het Christelijke geloof spelen een belangrijke rol in het boek. Zo kom je ook iedere keer een bidlijstje tegen. Het meisje rondt haar dag steeds af door het opstellen van een bidlijstje.

Mijn mening

De kaft van het boek is heel mooi en aantrekkelijk voor jonge tieners.
Het geheel leest als één verhaal bestaande uit de belevenissen van het modemeisje, maar het heeft wel een duidelijke afronding van dit deel. Zelf heb ik deel 1 niet gelezen, maar dat was geen enkel probleem. Ik had niet het idee dat ik een deel van het verhaal had gemist. Natuurlijk zou het me wel leuker lijken om ook deel 1 te kennen, maar ik kon nu prima in het verhaal komen.

Als je zelf niet gelovig bent denk ik dat dit boek je minder aan zal spreken. Alle situaties worden eerst vanuit bijbelverhalen bekeken en het wordt vooral opgelost door eerst te bidden. Helemaal niets mis mee natuurlijk, maar als dat niet je belevingswereld is kan het lezen ervan heel vreemd aanvoelen, omdat het de hele tijd zeer nadrukkelijk aan bod komt.

Ik vind het verhaal wel heel bijzonder. Sofie voelt zich echt een modemeisje. Ze voelt zich niet mooi en niet echt slim.
Dat zie je ook terug aan de illustraties. Miranda, een meisje uit de klas, ziet er heel mooi en hip uit en Sophie zier er minder hip uit, haar haar zit net niet in een mooi model en haar gezicht ziet er net minder mooi uit. Het verhaal is voor Sofie een zoektocht naar zichzelf.

Dagboek-van-een-modemeisje-4
Illustratie van Channing Everidge © 2016 Van Callenbach, Dagboek van een modemeisje.
Ze heeft het heel moeilijk met het gedrag van Miranda. Miranda is een klasgenootje en ze gedraagt zich erg lelijk tegen anderen. Ze hemelt zichzelf op en haalt anderen, vooral Sofie en haar vriendin Lisa, naar beneden.
Sofie wil Miranda het liefst een keer helemaal op haar plek zetten, maar dat is natuulijk helemaal verkeerd, dus probeert ze zo veel mogelijk voor Miranda te bidden.
Later in het verhaal staat Sofie voor een zeer lastige keuze. Anderen zien in haar geweldige eigenschappen die ze zelf niet kan zien. Het lijkt heel erg op het verhaal van Mozes. Mozes wilde ook liever dat God een ander uitkoos om zijn volk te verlossen, omdat hij ook niet het gevoel had dat hij de taak goed zou volbrengen.
Mooi om te lezen hoe Sofie gedwongen wordt goed naar zichzelf te kijken en zichzelf te meten met wat anderen in haar zien. Vooral wanneer je faalangst hebt is het erg moeilijk om grote risico’s te nemen waarbij je publiekelijk zou kunnen falen.

Het verhaal leest lekker, ziet er leuk en aantrekkelijk uit en wordt heel mooi en fijn afgerond. Deel 3 zal vast net zo leuk zijn!

recensie-exmplaar-uitgever

2 Responses to Dagboek van een modemeisje

Leave a reply