You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Ik kan je niet vergeten

Ik kan je niet vergeten

Doelgroep: Vanaf 15 jaar

Titel: Ik kan je niet vergeten
Schrijver: Ashley Royer
Uitgeverij: Callenbach

ISBN: 9789026621789
ISBN e-book: 9789026621796 NUR 285

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Te koop in iBooks

verkrijgbaar-in-iBooks

Het boek

Het boek is geschreven door een 17 jarig meisje. Ze publiceert al sinds haar dertiende verhalen op Wattpad.
Ik was natuurlijk erg benieuwd naar haar schrijfstijl. De omslag van het boek ziet er best mooi en ook bijzonder uit. De titel laat gelijk zien dat het boek “zwaar beladen” zal zijn.

Over het verhaal:
Levi is 17 jaar en hij heeft het heel moeilijk. Zijn verdriet weegt zo zwaar op hem dat hij niet meer normaal door kan gaan met zijn leven.
Van al zijn vrienden heeft hij alleen zijn beste vriend nog over.
Waarom Caleb nog zijn vriend wil zijn is hem een raadsel. Levi haat zichzelf en is boos op de hele wereld. Hij kan het niet opbrengen om normaal te zijn en verder te leven zonder haar en dus is het makkelijker om iedereen weg te duwen en zich van de wereld af te sluiten. Hij is opgehouden met praten en leeft met zichzelf in zijn eigen wereldje.

Zo bereikt hij het moment waarop zijn ouders een nieuwe koers voor hem uitzetten.
Hij gaat bij zijn vader in Amerika wonen!
Misschien als hij een nieuwe start kan maken in een nieuwe omgeving kan hij zijn weg naar zijn zichzelf weer vinden en kan hij weer zijn leven oppakken. Zijn beste vriend Caleb is het met zijn moeder eens.
Het is beter als Levi er even uitgaat en hij hoopt dat de oude Levi weer terug zal komen.
Levi heeft geen keus en hij moet naar zijn vader, maar hij weet nu al wat er gaat gebeuren. Hij kan niet meer beter worden omdat hij voorgoed gebroken is.
Niets en niemand kan hem weer beter maken en dus gaat hij naar zijn vader totdat die hem zat zal zijn en hem weer op het vliegtuig plaatst terug naar zijn moeder in Australië.

Mijn mening

Het boekt begint zeer pakkend! Je weet nog niet wat er allemaal gebeurd is, maar je stapt al gelijk in Levi’s emotionele trein en je voelt en leeft met hem mee.
Levi is een kind van 17 jaar en zo voelt het verhaal ook aan.
Nergens wordt het boek te zwaar ook al voel je zijn verdriet en rolt er hier en daar een traan over je wangen tijdens het lezen!

Beetje bij beetje leer je Levi beter kennen en ontdek je hoe hij in deze fase van zijn leven is gekomen en hoe hij zo vast is komen te zitten.
Levi is een geweldige jongen ook al vindt hij zelf van niet en samen met hem ontdek je meer over zijn verdriet, het ongeluk en de weg die hij in zal slaan met zijn leven.

Het is een heerlijk boek om te lezen. Hoewel de problemen zwaar zijn, is het verhaal zeer positief.
Voor een kind die alle hoop opgegeven lijkt te hebben en een hekel aan de wereld heeft, bekijkt Levi het toch wel steeds van een positieve kant en weet hij toch keer op keer het beste uit zichzelf te halen en het beste uit de anderen om hem heen te waarderen en dat ook te tonen.
Het boek geeft hoop in moeilijke tijden.
Mooi boek voor tieners die wel even een goed gevoel kunnen gebruiken.

Hier vind je een inkijk-exemplaar van het boek.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply