You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Hey Monster! Engels voor kinderen

Hey Monster! Engels voor kinderen

Wat leert je kind van deze app:

  • Engelse woorden
  • Korte Engelse verhalen begrijpen

Doelgroep: 4 – 8 jaar

Download_on_the_App_Store_Badge_NL_135x40

De app

Je kan de app gratis downloaden in de AppStore. Met de gratis versie kan je één hoofdstuk samen met je kind uitproberen om te zien of de app bij je kind past.
Als je de volledige versie wilt hebben moet je een abonnement voor de app nemen.

Hey-monster-2

Een hoofdstuk begint met een verhaal. Het verhaal speelt zich af als een animatiefilmpje. Je ziet de tekst erboven en het wordt aan je voorgelezen.
Het verhaal wordt steeds aangeboden in korte stukjes. Daarna krijg je steeds een leuke en korte opdracht.

Hey-monster-3
Hieronder zie je een opdracht. Er komen drie woorden uit het verhaal aan bod. Het kind kiest een woord. Het woord wordt uitgesproken en je ziet dan in de app welk plaatje erbij past. Dan mag je het plaatje aanpassen. Kies de versie die jij het leukst vindt.

Hey-monster-4

Als je klaar bent raak je de pijl aan en ga je verder. Het verhaal gaat verder. De woorden die je zojuist hebt gehad worden nu gebruikt in het verhaal. Ook worden nu de plaatjes gebruikt die je zojuist hebt gekozen. Je kan de tekst meelezen. De woorden die je zojuist hebt gehad zijn nu ingekleurd om je te helpen deze woorden te leren en te onthouden.
Ook nu weer gaat het om een kort verhaaltje en krijg je weer de volgende opdracht.

Hey-monster-5

Je leert weer nieuwe woorden en je mag weer je eigen keuzes maken voor de illustraties.
Als je klaar bent ga je verder met het verhaal. Het gaat weer om een kort stukje waarin de woorden weer terugkeren.
Ook nu zijn de woorden in de tekst ingekleurd als visuele hulp.

hey-monster-2

Dan ga je weer verder met de volgende opdracht en oefen je weer met nieuwe woorden. Zo krijg je de nieuwe woorden te zien en te horen in de nieuwe tekst.
Het hoofdstuk eindigt met een toets. Je ziet de plaatjes op een lopende band. Raak het juiste woord aan om de machine te laten werken en verdien nieuwe plaatjes voor de hoofdpersoon uit het verhaal.
Je kan die persoon leuk aankleden en lekker aanpassen. De volgende keer dat je weer gaat oefenen met een hoofdstuk ziet de hoofdpersoon er precies zo uit zoals jij het hebt aangepast!

hey-monster-1

Met de gratis versie speel je alleen het eerste hoofdstuk wat ik je hierboven heb laten zien. Zelf heb ik drie hoofdstukken met mijn zoontjes gedaan en de opzet van de hoofdstukken is steeds hetzelfde hoewel er wel wat variatie is. Zo krijg je bij hoofdstuk 3 niet steeds een verhaaltje nadat je nieuwe woorden hebt geleerd, maar je krijgt dan steeds een liedje met de nieuwe woorden. Ook hier krijg je de tekst van het liedje te zien en worden de nieuwe woorden ingekleurd. Net zoals bij hoofdstuk één. Na de twee oefeningen en de twee liedjes eindig je het hoofdstuk met een toets om nieuwe spulletjes te verdienen.

Mijn mening

Het gaat om een leuke, mooie en geanimeerde app.
Het is een leuke wijze voor kinderen om Engelse woorden te leren.
Mijn zoontje van bijna 9 jaar vond het heel leuk om met deze app aan de slag te gaan. Hij begreep de korte verhaaltjes en de liedjes heel goed. Zo nu en dan kwam hij een woord tegen wat hij niet wist.
Hij vond de korte opdrachten echt heel erg leuk om te doen.
Bij de toets viel het me op dat hij erg goed zijn best deed en dat hij zeer gedreven was om beide cadeautjes vrij te spelen en hij dus meer woorden ging antwoorden.

Mijn jongste zoontje van 6 jaar snapt de verhaaltjes niet zo goed. Hij kan wel begrijpen wat hij ziet door de animatiefilmpjes bij het verhaal, maar de tekst begrijpt hij niet.
Met de opdrachten leert hij weer wat nieuwe woorden. Sommige woorden kent hij al uit sommige “games”. Zo wist hij al wat bird betekent uit Angry birds en ook van head wist hij al de betekenis door het figuur Hothead uit Skylanders.
Bij de toets zie ik dat hij heel veel houdvast heeft aan het feit dat hij steeds uit twee woorden moet kiezen. Vaak kent hij wel één van de twee woorden en lukt het hem bijna altijd om het juiste woord bij het plaatje te kiezen.

Ik vind het heel goed dat kinderen de woorden die ze fout beantwoorden weer opnieuw moeten doen. Zo krijgen kinderen weer een nieuwe kans en leren ze van hun fouten..
Ook vind ik het heel fijn dat de woorden die aangeleerd worden steeds uitgesproken worden en zo mooi herhaald worden in zowel de verhaaltjes als in de toets.
Ik heb de afspraak met mijn jongens dat ze de woorden steeds moeten naspreken zodat ze ook de uitspraak gelijk oefenen.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply