You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

 Hond in het huis van Wolf

 Hond in het huis van Wolf

Doelgroep: 6 – 9 jaar

Titel: Hond in het huis van Wolf
Schrijver: Sylvia Vanden Heede
Illustrator: Marije Tolman
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401444262

Wat leert je kind:

  • Lezen op AVI E3 niveau
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Sylvia Vanden Heede heeft meer boeken geschreven over Hond en Wolf. Deze dieren spelen een hoofdrol in het verhaal. Ze kunnen praten en voelen net zoals mensen, maar toch zijn ze echt dieren met de eigenschappen van hun eigen diersoort.

Het verhaal is geschreven voor beginnende lezers.
De tekst ziet er duidelijk en overzichtelijk uit. De zinnen beginnen steeds op een nieuwe regel.
De zinnen beginnen gewoon met hoofdletters zoals je zelf ook gewend bent. Als je kind in groep 3 zit en nog geen hoofdletters heeft geleerd moet je hier wel op letten. In dat geval is het beter om samen uit het boek te lezen. Als een kind al wel de hoofdletters kent en al kan oefenen met AVI E3 niveau dan is dit boek wel prima.

Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken. De eerste paar hoofdstukken zijn net iets te lang voor een kind om in één keer te lezen, dus op zich zou een kind dit boek in 8 leesbeurten kunnen uitlezen.
Mijn zoontje en ik hebben hier acht dagen samen uit gelezen. Hij wilde het graag aan mij voorlezen.

De woorden in dit boek zijn prima voor een kind uit groep 3 om mee te oefenen. Ik ben niet echt een woord tegengekomen die wat lastiger was.

Het verhaal

Het verhaal is leuk om te lezen voor een kind.
Wolf gaat op reis. Hij is zijn huis en zijn berg beu. Zijn neef Hond moet op zijn huis passen. Daar heeft hond helemaal geen tijd voor, maar hij wordt gedwongen door Wolf.
Hond wil het huis van Baas niet onbewaakt achterlaten en geeft Pup de taak om op het huis te passen. Pup is daar eigenlijk te jong voor en hij is gauw bang.
Hond voelt zich zelf ook niet echt moedig in zijn eentje in het huis van Wolf. Als dat maar goed gaat!

Mijn mening

Ik vond dit boek leuk om zo samen met mijn zoontje uit te oefenen. Voor de zomervakantie had hij AVI M4 gehaald op school. Nu na de zomervakantie zat hij weer op AVI 3 niveau.
Dit boek paste prima bij hem. Hij kon er heel goed uit lezen. Zo kon hij goed oefenen met zijn leestempo. De woorden uit het boek zijn hier zeer geschikt voor. Kinderen blijven niet lang haken bij moeilijke woorden.
Hierdoor zitten ze ook lekker in het verhaal en kunnen ze genieten van de spannende gebeurtenissen.

Ik vond de hoofdstukken ook heel prettig. Het verhaal is in duidelijke stukken verdeeld en dit was wel erg prettig. Wel waren de eerste paar hoofdstukken net iets te lang voor één leesbeurt.

Dit boek past ook nog eens heel goed bij de kinderboekenweek 2017 ( 4-15 oktober). Het thema is “Gruwelijk eng!” Gelukkig is dit boek niet zo eng, maar wel lekker spannend.

Lees ook mijn review van Wolf en Hond op de maan.

recensie-exmplaar-uitgever

 

Leave a reply