You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Soms is er ruzie

Soms is er ruzie

Gastreviewer:
Deze review is geschreven door Violeta Lopez.
Doelgroep:
 Vanaf 5 jaar
Titel: Soms is er ruzie
Schrijver + Illustrator: Dagmar Geisler
Uitgeverij: NBD Biblion
ISBN: 9789462021204

Wat leert je kind:

  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol.com

Het boek

Het boek is groot, de kaft is hard en bevat geen nummering, het boek bestaat uit een verhaal met illustraties bij de tekst op twee bladzijden.
Dit is een deel uit een serie voor school en thuis over de emotionele ontwikkeling van kinderen.

Een jongen stelt deze vraag aan zijn vriend: “Hebben jullie ook weleens ruzie?
Soms voelt de jongen, dat er iets in de lucht hangt. Aan de wenkbrauwen van zijn moeder en aan de mond van zijn vader, kan hij het zien. Soms is het een misverstand.

Eerst dacht de jongen dat zijn ouders ruzie maakten door hem, maar in de dierentuin deden ze lief tegen hem ook al praatten ze niet met elkaar.
Ze dachten later, dat hij hen niet kon horen en toen deden ze boos tegen elkaar. Die avond kon hij er niet van slapen. De dag daarna had hij op school een rotbui en hij reageerde dit af op zijn vriend.

Na een ruzie bracht de vader van de jongen een bos bloemen voor zijn moeder, toen gingen ze er met z’n allen over praten.
Hij ging zijn excuses aanbieden aan zijn vriend en hij legde uit dat zijn ouders ruzie hadden, waardoor hij een rotbui had. Zij werden weer vrienden.
Zo kan je zien dat ruzie erbij hoort, mits je het daarna weer goed maakt.

Mijn mening

Ruzie komt in de beste families voor, maar soms heeft een gezin hier veel last van.
Door dit boek (voor) te lezen kan je met andere ogen naar je eigen situatie kijken. Je zal ervaren, hoe vervelend en angstig het kan zijn voor een kind, wiens ouders vaak kibbelen.
Op een objectieve wijze komen de gevolgen van een ruzie aan bod.

Maar toch hoort ruzie erbij. Je kan het niet altijd voorkomen. Wel is het belangrijk om de ruzie met respect weer bij te leggen.
Door samen dit boek te lezen leer je hoe je samen over een ruzie kan praten en kunnen kinderen beter begrijpen wat er aan de hand is.

Omdat je samen over het verhaal praat, maakt dit het praten met elkaar veel makkelijker. Het is voor kinderen altijd prettiger om te praten over een andere situatie dan over zichzelf en het eigen handelen. Dit geeft een veilige opening om vervolgens naar de eigen situatie te gaan kijken.

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply