You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Slime GLAM GOO – maak mooie slijmsoorten

Slime GLAM GOO – maak mooie slijmsoorten

Doelgroep: Vanaf 6 jaar

Slijm maken is al meer dan een jaar een hype. Ik denk dat er nog nooit zoveel lijmpotten zijn verkocht als in het afgelopen jaar.
Als je weet dat je slijm kan maken van lijm met wasmiddel of lenzenvloeistof dan klinkt het enorm simpel, maar dat is helemaal niet waar!

Je krijgt alleen slijm als je lijm met pva hebt en dat mengt met wasmiddel of lenzenvloeistof met Borax erin. Dat is dus heel lastig, want op de wasmiddelverpakking staat meestal niet dat er borax in zit. Gelukkig staat dat wel op de verpakking van lenzenvloeistof. Ook ben ik maar één keer een lijmpotje tegengekomen waarop stond dat er pva in zat. Meestal weet je dat dus niet.
Dat is de reden waardoor de meeste mensen maar geen slijm kunnen krijgen uit hun lijm en wasmiddel.

Ik heb namens MGA Entertainment twee pakketten gekregen van GLAM GOO Slime.
Omdat ik zoveel met slijm bezig ben vond ik het wel leuk dat ik dit mocht uitproberen.
Ik ben begonnen met het deluxe pakket.

Wat is Slime GLAM GOO?

Er zijn drie verschillende pakketten waarmee kinderen met slijm aan de slag gaan. Ze kunnen zelf mooie slijmsoorten maken met de spulletjes in de pakketten.
In de video hieronder laat ik je het deluxe pakket zien.

In de pakketten krijgt je kind leuke containers waarin het slijm bewaard en meegenomen kan worden.

Waar kan je Slime GLAM GOO kopen?

Mijn mening

Glam Goo deluxe:
Ik vond het heel fijn dat je een bakje met slijm krijgt met dit pakket. Vooral omdat zelf slijm maken zo lastig kan zijn is het wel heel prettig dat je direct aan de slag kan met dit pakket. Je krijgt hele mooie versieringen waarmee je al snel hele mooie en bijzondere slijmsoorten kan maken. De namen op de potjes spreken enorm tot de verbeelding van kinderen. Denk vooral aan unicorn tears als ingrediënt voor slijm! Dat vinden kinderen geweldig.
Doordat de bewaarbakjes in het tasje (parfumfles) zo klein zijn worden kinderen aangemoedigd om kleine beetjes slijm te maken. Ik merk dat kinderen de laatste tijd al snel de neiging hebben enorme hoeveelheden slijm in één keer te maken in plaats van steeds kleine beetjes te doen. Met dit pakket leren kinderen om met kleine hoeveelheden aan de slag te gaan en hopelijk zullen ze dat dan voortaan zo blijven doen.

De twee bakjes met kleurpoeder en de drie buisjes met versieringen zijn echt heel erg leuk om hele mooie slijmsoorten te maken. Zijn deze spullen op dan kan je ze ook makkelijk vervangen. Je kan bij Action en Solow nieuwe glitters en andere versieringen kopen. Zulke mooie poeder als in de kleine bakjes kan je ook kopen bij sommige filialen van Jamin (niet allemaal!) en bij winkels met een bakafdeling. Wel kost één zo’n bakje algauw meer dan 4 euro.

Zelf wil ik altijd weten hoelang het slijm goed blijft. Dat kan ik nu op dit moment nog niet zeggen. Ik zal dat op een later tijdstip in dit artikel laten weten.

Glam Goo confetti:

In dit pakket krijg je erg leuke versieringen om mee aan de slag te gaan. Alleen vind ik het slijm in dit pakket tegenvallen. Het gaat hier om witte slijm die meer als putty aanvoelt dan slijm. Ook vallen de versieringen er zo weer uit en dat vind ik jammer.

 

Leave a reply