You have not added an image yet. Please upload and apply an image.

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Gruwelijk Grappige Griezelverhalen

Doelgroep: Vanaf 10 jaar
Titel: Gruwelijk Grappige Griezelverhalen
Schrijver: Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel
Illustrator: Katrien Holland
Uitgeverij: Unieboek I Het spectrum, Uitgeverij De Fontein en Uitgeverij Luitingh-Sijthof
ISBN: 9789024577682

Wat leert je kind:

  • De pest (zwarte dood)
  • De blindedarm
  • Enkele leuke en bizarre weetjes
  • Leesplezier
  • Taalontwikkeling
  • Uitbreiding woordenschat
  • Leesbegrip

Te koop bij Bol. com

Het boek

Het gaat om een verhalenbundel geschreven door drie schrijvers. Samen vormen ze De Lachende Zaag een schrijversgenootschap die ijzersterke verhalen voor kinderen vertelt.
Dit boek is hun eerste verhalenbundel. Het bestaat uit verhalen afgewisseld met bijzondere gedichten, spreekwoorden en weetjes.
Aan het begin van elk verhaal kan je zien door welke schrijver het is geschreven.
De verhalen zijn kort genoeg om iedere dag één of twee verhalen te lezen. Je kan dit ook leuk voorlezen aan de klas (als de kinderen het aandurven!).
Het boek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2017: gruwelijk eng! Dit betekent dat de verhalen griezelig en ook gruwelijk zijn.

Wil je weten of dit boek bij je kind past? Hier zie je een inkijkexemplaar van het boek (zie link onder de voorkant van het boek).

Mijn mening

Sommige verhalen vind ik leuker dan andere, maar dat is dan ook wel logisch, want smaken verschillen!
Het boek begint geweldig met het eerste verhaal over De Lachende Zaag. Het legt de basis voor deze schrijversgenootschap en legt de toon voor de verhalen die nog zullen volgen.

De verhalen zijn inderdaad ijzersterk en dat is heerlijk om te lezen!
Sommige verhalen zijn verontrustend, zoals het verhaal van het jongetje die wel akelig gestraft werd toen hij een dagje deed of hij ziek was. Best jammer dat zijn stiefvader wegkwam met zo’n gruwelijke grap!
Andere verhalen dagen je weer uit op zoek te gaan op het internet om onderzoek te doen naar de echtheid van het verhaal (het spookbed!)

Ik vond dit boek heel leuk om te lezen, maar ik raad dit boek niet aan voor alle kinderen. Ik vind het niet geschikt voor jonge kinderen van 8 of 9 jaar.. Verhalen over afgesneden lichaamsdelen, tantes die wormen in hun buik hebben, een dekbed vol maden en nog meer kunnen toch zeker te spannend en te eng zijn voor jonge kinderen. Ook bij de oudere kinderen moet je toch wel goed inschatten of ze deze verhalen wel aankunnen.
Maar voor kinderen die van griezelen houden, kan ik dit boek zeker weten aanraden!

Ik vind dat deze bundel een mooie afwisseling biedt tussen de verschillende verhalen. Zo kom je lachwekkende spreekwoorden en gedichten tegen.
Kinderen zullen deze gedichten echt geweldig vinden! Dat zal je niet verbazen als je weet dat dit enkele titels zijn:

  • Bruine bonen
  • Poep met peren

Ik vind de weetjes die bij de verhalen horen geweldig! Ik heb ze met veel plezier gelezen, maar ook gegriezeld. Ik moest wel even slikken toen ik ‘s avonds onder mijn dekbed ging liggen en ik ben al mijn hele leven enorm dol op corned beef! Ik vraag me nu wel af met hoeveel plezier ik de volgende keer een blikje corned beef zal openen na het lezen van dit boek!

recensie-exmplaar-uitgever

Leave a reply